Fáj a babáknak a füllyukasztás? Inkább szurassam, vagy lövessem?

Szia!
Én néhány hónapja ugyanezt a kérdést tettem fel. A kislányom akkor 6 hetes volt, mi végül kilövettük a fülét, csak akkor sírt egy kicsit, amikor átlőtték, de akkor is inkább csak a pisztoly hangjától ijedt meg. Mire kijöttünk a kozmetikustól már nevetett.
Szóval sztm lövesd, gyorsabb, mint a szúrás, a babákat egyáltalán nem viseli meg (téged jobban meg fog viselni mint őt - ezt tapasztalatból írom).
Nem gyulladt be a füle (néhány napig fürdés után egy alkoholba mártott fültisztítóval áttöröltem a lyukat és a fülbevalót, 3 hét után pedig betettem neki az arany fülbevalót.
Sok sikert!
4 hós kislány anyukája

Én azt ajánlanám, hogy várjál még vele. Tök felesleges ilyen pici babának fülbevaló. Csak a probléma van vele. Először is, fáj neki (nem zsibbasztanak), megijed a hangtól, utána meg ha begyullad... És akkor még arról nem beszéltünk, hogy mi van akkor, ha beleakaszkodik, és kirántja.
Én megvártam azt a kort, amikor már ők is szerettek volna fülbevalót (úgy 3 éves volt mindkét lányom).

Utolsótól kérdezném, hogy milyen volt a lyukasztás a három évesekkel?
(Hasonlóan gondolkodom.)

Minél hamarabb lövesd ki, egy picibaba hipp-hopp elfelejti, nem fáj neki jobban, mint a kötelező oltás :P ÉS nem törvényszerű, hogy begyullad a füle (sőt, manapság már elég ritka).
Egy kislánynak sztm jól áll a fülbevaló. :)

Én már a kórházban kiszúrattam a doktornővel. A kicsinek nem fájt nagyon, és hozzáértő csinálta. Nem gyulladt be, semmi panaszunk nem volt. A fülbevalót én vittem, de fél nap fertőtlenítették. Soha nem akadtunk bele semmibe, olyat kell venni, ami nem akadhat el.
Amúgy én szúrtam magamnak is, és nem fáj nagyon.
Ja, és egy barátnőm foglalkozik belövéssel, hát én már láttam 3 év körüli kislányt üvölteni! Az első fülénél még el lehetett hitetni vele, h "csak berajzolja a néni a füledet", de a másodiknál már elkapkodta a fejét és üvöltött! Én ezt akartam elkerülni, ha elkapja a fejét és nem jó helyre megy a lyuk, akkor az h fog kinézni?
A kórházban legalább tudom, h minden steril volt, és a picim sem fog emlékezni rá, h különösebben fájt volna.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!