Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fáj a babáknak a füllyukasztás...

Fáj a babáknak a füllyukasztás? Inkább szurassam, vagy lövessem?

Figyelt kérdés
4 hónapos baba. Valahogy elzsibbasztják a fülüket amíg kiszúrják?
2009. jan. 21. 21:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én néhány hónapja ugyanezt a kérdést tettem fel. A kislányom akkor 6 hetes volt, mi végül kilövettük a fülét, csak akkor sírt egy kicsit, amikor átlőtték, de akkor is inkább csak a pisztoly hangjától ijedt meg. Mire kijöttünk a kozmetikustól már nevetett.

Szóval sztm lövesd, gyorsabb, mint a szúrás, a babákat egyáltalán nem viseli meg (téged jobban meg fog viselni mint őt - ezt tapasztalatból írom).

Nem gyulladt be a füle (néhány napig fürdés után egy alkoholba mártott fültisztítóval áttöröltem a lyukat és a fülbevalót, 3 hét után pedig betettem neki az arany fülbevalót.

Sok sikert!

4 hós kislány anyukája

2009. jan. 21. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 hónaposan lyukasztották a babám fülét, leginkább azért sírt, mert le kellett fogni. 10 perc múlva már semmi baja sem volt. Nekem jobban fájt, mint neki.
2009. jan. 21. 21:09
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

Én azt ajánlanám, hogy várjál még vele. Tök felesleges ilyen pici babának fülbevaló. Csak a probléma van vele. Először is, fáj neki (nem zsibbasztanak), megijed a hangtól, utána meg ha begyullad... És akkor még arról nem beszéltünk, hogy mi van akkor, ha beleakaszkodik, és kirántja.

Én megvártam azt a kort, amikor már ők is szerettek volna fülbevalót (úgy 3 éves volt mindkét lányom).

2009. jan. 21. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:
30%

Utolsótól kérdezném, hogy milyen volt a lyukasztás a három évesekkel?

(Hasonlóan gondolkodom.)

2009. jan. 21. 21:21
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Az én lányomnak 8 hetesen szúrta ki a fülét a védőnő. Épp előtte cicizett, tele volt a pocakja és aludt, az egyik fülének átszúrásakor felszisszent majd aludt tovább, szóval szinte átaludta a fülszúrást, szerencsére, még a védőnő is ámult-bámult. Én viszont előtte teljesen kikészültem úgy féltem az egésztől. Utána kamilla teával mosogattam neki és Tetran kenőccsel kenegettem 2-3 napig, semmi gond nem volt vele. És őszerencsére szinte észre sem vette. Persze nem mindenkinél így zajlik. Szerintem minél kisebb annál jobb. Sok sikert hozzá.
2009. jan. 21. 21:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányomnak 5 hetesen lövettük ki a fülét.Szerintem ez sokkal jobb a piciknek mert csak egy picit megijed a csattanástól,de nagyon hamar megnyugszik utánna.A nagyobbik lányomnak annak idején szúrták a fülét,és nagyon fájdalmas lehetett neki mert egyszer ugye fájt neki amikor átszúrták,majd amikor a két lukat összekeresték neki a fülbevalóval.Szerintem lövesd át a fülét.Sokkal gyorsabban meg is gyógyul neki.
2009. jan. 21. 21:29
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

Minél hamarabb lövesd ki, egy picibaba hipp-hopp elfelejti, nem fáj neki jobban, mint a kötelező oltás :P ÉS nem törvényszerű, hogy begyullad a füle (sőt, manapság már elég ritka).

Egy kislánynak sztm jól áll a fülbevaló. :)

2009. jan. 21. 21:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nos én aranyműves vagyok és azt tanultam inkább szúratni jó,mert akkor a szúrás helyénél a fülből-kijön egy darabka-ahol szúrják,persze ez rendes szúró tűre vonatkozik nem egy normás tűre ,aminek nem lyukas a közepe.A lövéskor a húst gyakorlatilag széttolja a fülbevaló és csúnya gyulladás,hús görcs alakulhat ki.Én mindenképpen szúratnám,de nem is a védőnővel az is tuti....és a másik én is megvárnám ,hogy nagyobb legyen és ő szeresse.Sok olyan babát látok akinek annyira el van szúrva a két lyuk,hogy csak sajnálom őket.Lehet aranyosnak tűnnek fülivel,de sztem tök felesleges ilyen picin.Ha már nagyobb se fáj jobban és akkor már egész más ha ő szeretné.sztem..
2009. jan. 21. 23:39
 9/13 anonim ***** válasza:

Én már a kórházban kiszúrattam a doktornővel. A kicsinek nem fájt nagyon, és hozzáértő csinálta. Nem gyulladt be, semmi panaszunk nem volt. A fülbevalót én vittem, de fél nap fertőtlenítették. Soha nem akadtunk bele semmibe, olyat kell venni, ami nem akadhat el.

Amúgy én szúrtam magamnak is, és nem fáj nagyon.

Ja, és egy barátnőm foglalkozik belövéssel, hát én már láttam 3 év körüli kislányt üvölteni! Az első fülénél még el lehetett hitetni vele, h "csak berajzolja a néni a füledet", de a másodiknál már elkapkodta a fejét és üvöltött! Én ezt akartam elkerülni, ha elkapja a fejét és nem jó helyre megy a lyuk, akkor az h fog kinézni?

A kórházban legalább tudom, h minden steril volt, és a picim sem fog emlékezni rá, h különösebben fájt volna.

2009. jan. 22. 09:47
 10/13 anonim ***** válasza:
21:18-as vagyok. Nem nagyon fájt nekik, nem is sírtak, csak kicsit megilletődtek a csattanástól, de ennyi volt.
2009. jan. 22. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!