Miért kap egy 57 cm-es,3800 g-mal született újszülött antibiotikumot?
Figyelt kérdés
Ráadásul injekcióban, a koponyáján keresztül. Egyáltalán: minden újszülöttnek adnak?2010. dec. 15. 20:58
1/12 anonim válasza:
Ha az anyának voltaz utolsó hüvelyi kenetvételnél fertőzése, kap az újszülött antibiotikumot. A picik a fejükbe kapják.
2/12 anonim válasza:
Az én kisfiam 4380 g-mal 54 centivel született, azért kapott antibiotikumot, mert több, mint 12 órán keresztül szivárgott a magzatvíz. Akkor adják a fejükbe, ha máshol nem találnak vénát.
3/12 anonim válasza:
Nekem is szivárgott a magzatvizem, és úgy tűnt, hogy nem születik meg, mielőtt letelt volna a 12 óra, ezért én kaptam antibiotikumot, és így már a babámnak nem kellett adni. Jó, hogy előrelátó volt a szülésznő. Hála istennek, nem tudtam, hogy a fejükön keresztül kapják, szegénykék!
4/12 anonim válasza:
az én kisfiam is kapott, 16 órán át volt magzatvíz nélkül és streptococcus baktériummal fertőződött. 1 hétig intenzíven volt és infúziót + antibiotikumot kapott. (3600 g-mal és 56 cm-rel született) ez ettől független.
5/12 anonim válasza:
a kisebbik fiam 3780grammal és 52cmrel született indított(41+2)és 2nappal a születése után gyulladást találtak a vérében,ezért 7napos antibiotikum kúrát kapott(napi 2x 7napig) neki a kézfejébe tették a tűt.
6/12 anonim válasza:
Huh, akkor mi egész jól megúsztuk! Kislányom 3490grammal és 55 centivel született, és 4 naposan találtak a vizeletében fehérjét. Szerencsére hazaengedtek minket, de szájon át kellett neki adni az antibiotikumot. Ő 18 órával a magzatvíz elfolyása után született, lehet hogy kapott egy kis streptot, nem tudták (vagy nem akarták) megmondani mitől volt a gyulladás.
7/12 anonim válasza:
Szia!
Kisfiam 3850gramm, és 51 cm-rel született. Indított szülés volt(8 nappal a kiírt dátumhoz), mert zavaros volt már a magzatvizem. Másnap ő is és én is vénásan kaptuk az antibiotikumot, neki fejébe volt a tű, mert gyulladás volt mind a kettőnk szervezetében.
8/12 anonim válasza:
Kislányom is antibiotikummal indított, magas volt a crp-je. Ő is nagy 4 kilós baba volt és a kis fejébe kapta.
9/12 anonim válasza:
Jézus, nem a koponyájába, meg a fejébe kapja, hanem a fejbőrében található bőrvénába. És azért, mert ott a csontos alapon könnyebb megtalálni, és megszúrni a vénát. azért oda, mert ott biztosabban és gyorsabban tudják pont bele adni, mint a lábán vagy a kezén. (amúgy oda szokták, ha könnyen megy)Sok minden miatt kellhet az antibiotikum, ennek semmi köze a súlyához.
10/12 anonim válasza:
Kislányom belekakilt a magzatvízbe és az esetleges fertőzés megelőzése miatt kapott 7napos antibiotikum kúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!