Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ebből még lehet...

Szerintetek ebből még lehet szeptemberben óvoda?

Figyelt kérdés

Kisfiam 27 hónapos.Szept. 5-én tölti a 3at.Szóval elvileg akkor már mehetne oviba.

Viszont jelenleg még nem beszél és nem is szobatiszta.

Még csak nem is hajlandó ráülni sem a bilire sem a wc-r, sőt van hogy nem is szol hogy tele a pelus.

Elképzelhető hogy addigra már eldobja a pelust és beszélni fog?

Már a májusi beiratkozáskor meg kell leni a feltételeknek, vagy beirathatom májusban és legfeljebb ha nem változik szeptemberre akkor nem megy?

Volt már így valaki?

2010. dec. 15. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, addig változhat!

(Ha májusig nem is szobatiszta, egy kicsit füllenthetsz, ha nagyon ragaszkodnak a szobatisztasághoz, pl már csak alváshoz használtok.

Közben lesz egy nyár, amikor egyik napról a másikra szobatiszta lehet.)

A beszéd meg nem lehet! követelmény, mert gondolom máshogy ki tudja fejezni a szükségleteit.

2010. dec. 15. 16:08
 2/9 anonim ***** válasza:

A lánykám 3 nap alatt lett szobatiszta. Bár nekünk az apjával "semmi közünk nem volt hozzá" mert Ő kérte hogy ne pelenkázzuk többé. Mi nem eröltettük elötte se néhányszor megmutattuk hogy mi hová pisilünk meg milyen izgi mert a wc-t le lehet húzni és eltünik a pisi... de kár mert nem érdekelte.

Két héttel elötte még játszott a bilivel aztán egyik nap ráült mintha mindig is igy tett volna.

Szóval lehet ebből még pálfordulás!

2010. dec. 15. 16:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Nővérem fia volt szeptemberben 3 éves, és ő kb. júliusban lett szobatiszta egyik napról a másikra. Ne aggódj, addigra tuti menni fog. A beiratkozáson azt mondta szobatiszta.
2010. dec. 15. 16:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Jaj köszönöm!

Már most teljesen rá vagyok görcsölve az ovi kérdésre, úgy szeretném hogy mehessen.

Nem bánom hogy itthon van, de úgy gondolom hogy szüksége van a társaságra, mert jelenleg csak 2 barátja van, abból az 1el csak fél évente 1x találkozik. :S

2010. dec. 15. 16:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja amugy a wc-hez eddig úgy áll hozá hogy egyszer magátol rá kéreckedett fürdés után.Ült rajta pár percig, nem csinált semmit de magátol megtörölte a fenekét és lehuzta a wct.Olyan aranyos volt, de azóta semmi.
2010. dec. 15. 16:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom májusi, szóval ő majdnem 3,5 volt mire szeptemberben oviba került és csak augusztusban let szobatiszta. én is rá voltam görcsölve, de aztán úgy voltam vele, hogy akkor sincs veszve semmi ha csak októberben vagy később kezdi az ovit. Mert úgyis itthon vagyok az öcsivel. De szerencsére semmi gond nem volt, azóta 2x pisilt be és 1x bekakált az oviban. ez 4 hónap alatt nem olyan rosz teljesítmény szertintem. Van olyan gyerek aki már egy éve jár oviba és mégis hetente becsurog neki. Egyébként a beíratkozáson annyit mondtam, hogy próbálkozunk a szobatisztasággal, nem részleteztem, de nem is kérdezték. És szeptemberben sem kötöttem az orrukra, hogy még csak 2 hete szobatiszta.
2010. dec. 15. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
A nyáron még bőven szobatiszta lehet.A beíratáson ha kérdezik azt mond hogy kialakulóba van a szobatisztasága.Ne részletezd nekik.
2010. dec. 15. 19:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyáron még lehet szobatiszta,de ha nem beíratkozáskor azt mondod,hogy már félig-meddig az!Egyébként azt mondják,hogy az oviban pikk-pakk azok lesznek mert látják a többi gyerkőcöt és akkor már elszégyellik a dolgot és maguktól lesznek azok!
2010. dec. 15. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Húúú, ne aggódj, a jövő szeptember nagoyn messze van!

És főleg ne görcsölj rá a szobatisztaság témára. Én a helyedben egyáltalán nem foglalkoznék tavaszig a témával, majd nyárom ráérsz bőven erre.

Én egy évig próbálkoztam vele (nagy marha voltam...), majd mikor már nem foglalkoztam vele, majd nyáron megoldjuk jelleggel, akkor tavasszal egy nap 11 órakor közölte, hgy pisilnia kell (pelus rajta volt, aznap már ment is bele persze a cucc, igy nem értettem, mi a szöszt akar, hát pisiljen, rajta a pelus...) Onnantól szobatiszta volt. Szóval adott napon délelőtt 11-től :-)

Igy viszont ő azonnal stabil szobatiszta lett, nem voltak balesetek soha gyakorlatilag (1-2 eset betegség esetén, de tényleg nem több).

Szóval tök feleslegesen próbálkoztam 1 évig...

Most 23 hónapos a kicsi, de tavaszig eszembe se fog jutni próbálkozni vele.

Menjen el veled mindig WC-re, mikor te mész, nézze, tudja meg, hogy a nagyok oda pisilnek és kész.

2010. dec. 15. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!