Szerintetek kivihetem ma babakocsival sétálni a 2,5 hetes babámat fél órára?
14:56-nak
Mindenki a saját belátása szerint kezdi levegőztetni a kicsit, csak mindenki leírja az Ő legjobb tudása szerinti véleményt. Senki nem begyepesedett ez miatt.
A válaszoló meg majd szemezget a véleményekből, tanácsokból. Nem lehet sem ezt, sem azt ráerőltetni.
Nem értem az ilyen beszólásokat....
Természetesen nem vagyok azért annyira buggyant hogy egyből 2 órás -2 fokos levegőztetéssel kezdjem. Napok óta levegőzünk az ablaknál. Egyre növelve az időt (fokozatosan). Már napokkal ezelőtt mondta a doktornő hogy elkezdhetjük kivinni, csak mi még vártunk vele. Gondoltam rákérdezek hogy a mai idő alkalmas-e rá.
Amúgy az előbb értünk haza a sétából. A baba édesdeden végigszundította. És bár első baba, de azt nem értem hogy miért lehet mondjuk fél órát állni vele az erkélyen most, és miért ne lehetne akkor fél órát sétálni vele lent (csak 4 hetes kora után).
4 hetes babával oké a séta, de a kérdező babája még csak 2,5 hetes.ilyen piciknek még nem működik tökéletesen a hőháztartásuk
Egészséges kisbaba naponta több órát töltsön a szabadban. A tavaszi-nyári gyerekeket már 2-3 hetes kortól, a téli babákat csak 4-6 hetes kortól vigyük ki.
Köszönöm a válaszokat. Én még sem az orvostól, sem a védőnőtől nem hallottam olyat hogy csak 4 hetes kor után vigyük ki. Mindegyik azt mondta hogy már 1 hetesen el lehet kezdeni a levegőztetést, és szép fokozatosan lehet aztán kivinni. Az orvos már másfél hetesen mondta hogy vigyük ki nyugodtan, mert olyan szép napsütéses idő volt. Ez szerintem (és az orvos, védőnő szerint) ilyenkor már nem kor hanem idő függvénye. Amíg nincs szél vagy -5 fok lehet vinni.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!