Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kivihetem ma...

Szerintetek kivihetem ma babakocsival sétálni a 2,5 hetes babámat fél órára?

Figyelt kérdés
Nincs túl hideg hozzá? A szél nem fúj nálunk, szállingózik a hó, és -2,7 fok van. Első baba, ezért elég tanácstalan vagyok.
2010. dec. 15. 14:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%
Erre a sok begyepesedettre meg nem kell hallgatni.
2010. dec. 15. 14:56
 12/21 anonim ***** válasza:
nos. akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. vitted már ki eddig? v álltatok ablaknál? mert a kérdésből ez nem derül ki, így mindenki mást tanácsol.
2010. dec. 15. 14:58
 13/21 anonim ***** válasza:

14:56-nak

Mindenki a saját belátása szerint kezdi levegőztetni a kicsit, csak mindenki leírja az Ő legjobb tudása szerinti véleményt. Senki nem begyepesedett ez miatt.

A válaszoló meg majd szemezget a véleményekből, tanácsokból. Nem lehet sem ezt, sem azt ráerőltetni.

Nem értem az ilyen beszólásokat....

2010. dec. 15. 15:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kiviheted. Kislányomat először 1 hetesen vittem sétálni (már másnap, miután hazajöttünk a kórházból), pedig februári baba volt. Nekem senki nem mondott ilyesmit (sem orvos, sem védőnő), hogy ne vigyem ki ennyi, vagy annyi idős koráig. Csak annyit mondtak, hogy eleinte ne túl sokáig legyünk kint, max. fél órát, és csak -5 fok felett.
2010. dec. 15. 15:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Haza is csak hazavitted valahogy,akkor is kint volt!Én kivinném.
2010. dec. 15. 15:52
 16/21 A kérdező kommentje:

Természetesen nem vagyok azért annyira buggyant hogy egyből 2 órás -2 fokos levegőztetéssel kezdjem. Napok óta levegőzünk az ablaknál. Egyre növelve az időt (fokozatosan). Már napokkal ezelőtt mondta a doktornő hogy elkezdhetjük kivinni, csak mi még vártunk vele. Gondoltam rákérdezek hogy a mai idő alkalmas-e rá.

Amúgy az előbb értünk haza a sétából. A baba édesdeden végigszundította. És bár első baba, de azt nem értem hogy miért lehet mondjuk fél órát állni vele az erkélyen most, és miért ne lehetne akkor fél órát sétálni vele lent (csak 4 hetes kora után).

2010. dec. 15. 15:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Ja! És nagyon köszönöm a válaszaitokat!
2010. dec. 15. 15:57
 18/21 anonim ***** válasza:

4 hetes babával oké a séta, de a kérdező babája még csak 2,5 hetes.ilyen piciknek még nem működik tökéletesen a hőháztartásuk

Egészséges kisbaba naponta több órát töltsön a szabadban. A tavaszi-nyári gyerekeket már 2-3 hetes kortól, a téli babákat csak 4-6 hetes kortól vigyük ki.

[link]

2010. dec. 16. 07:02
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Téli babámat 1 hetes korától kivittem minden nap rövid időre sétálni. Semmi baja nem lett tőle, úgyhogy szerintem az utolsó válasz egy b....ság.
2010. dec. 16. 08:57
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én még sem az orvostól, sem a védőnőtől nem hallottam olyat hogy csak 4 hetes kor után vigyük ki. Mindegyik azt mondta hogy már 1 hetesen el lehet kezdeni a levegőztetést, és szép fokozatosan lehet aztán kivinni. Az orvos már másfél hetesen mondta hogy vigyük ki nyugodtan, mert olyan szép napsütéses idő volt. Ez szerintem (és az orvos, védőnő szerint) ilyenkor már nem kor hanem idő függvénye. Amíg nincs szél vagy -5 fok lehet vinni.

Köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 16. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!