Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyenek a puha talpú cipők?...

Milyenek a puha talpú cipők? Megéri ezt választani?

Figyelt kérdés
A kisfiamnak, aki most 11 hónapos, télre, bentre liliputi puha talpú cipőt vettem, és nagyon szereti, ügyesen futkározik benne. 10 hónapos kora óta tud egyedül járni, de addig is ment bútorok mellett, fontosnak tartottam, hogy minél jobb lábbelit találjak neki. Egy kis faluban lakunk és a védőnő mikor meglátta, szinte rosszul lett, nem tartja a bokáját címszóval kötözködött, meg azt mondta csúszik. Mások is mondták már, hogy ez nem a legjobb ötlet, de én csak a reális gondolkodásból kiindulva is jobbnak tartom a sima cipőnél. Én is jobban szeretek mezítláb lenni, és ha mindig tartaná valami a bokáját, akkor soha nem erősödne meg. Gondolkodom rajta, hogy tavaszra nyárra ilyet veszek kinti változatban, de már előre a félek a bírálatoktól... Szerintetek vállaljam? Tényleg sokkal jobban szereti. A siesta kinti cipőjében nem is tud rendesen menni, szedné le magáról. Segítsetek, mit csináljak! És ellenvéleményt is szívesen fogadok!
2009. jan. 21. 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az véleményem, hogy jó a puhatalpú cipő. Mi is ilyet hordunk, bár a kislányom még csak kapaszkodva megy.

Én azért szeretem, mert hiába adok rá két zoknit, hideg a lába, és ez legalább védi valamennyire. Az igaz, hogy a parkettán kicsit csúszik, de nem vészes. Mondjuk amiu nekünk van az fogja a bokáját, bár én inkább olyat szerettem volna, ami nem, csak éppen nem kaptam.

Tényleg azt mondják, hogy mezítláb tanuljon járni, akkor nem értem, hogy mi a baj a puha cipővel, amivel érzi a talajt, és erősödika bokája.

Holnap jön a védőnő, majd megkérdem, kíváncsi vagyok, mit mond.

BÁr az unokatesó is ilyen cipőt hordott, és nem lett semmi baja.

2009. jan. 21. 10:25
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi! leírnád hogy mit mondott, az ittenivel érdemben nem lehet beszélni...
2009. jan. 21. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nézd a baba a te gyereked és amit a védőnő mond az nem szentírás. A környezetedben élők véleménye meg kit érdekel? Tégy belátásod szerint. Amúgy nekem 8 hónapos a lányom és már három hete áll úgyhogy pont tegnap rendeltem meg neki a liliputi cipőcskét a bentit. Előtte konzultáltam az orthopéd orvosunkkal akihez csípővizsgálatra is vittük a gyereket és ő is csak jó véleménnyel van mint a liliputi mind a Siesta cipőkről. A Liliputi honlapján pedgi meg is indokolják hogy miért nem kell hogy tartsa a gyerek bokáját a cipőcske. Olvass utána és ha valakivel vitába keveredsz (védőnő) akkor mondd el az éveidet. De én mindenben az ösztöneimre hallgatok. Csak igen kevés ember véleményét kérem ki és még kevesebb ember véleményére adok is. Szerintem jól döntöttél és ne foglalkozz mások mit mondanak.
2009. jan. 21. 11:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk is van liliputi cipőnk, és sokkal biztosabban jár benne a lányom, mint más cipőjében. Sőt a kortársainál is gyorsabban,, ügyesebben tanult meg járni a liliputijában. A liliputi honlapján az egyik linken orvosok fejtik ki a véleményüket, miért jobb a puhatalpú cipő. Elég meggyőző, és a józan ész is ezt diktálja. Szerintem ne foglalkozz a védőnővel. Nem ért hozzá szegény.
2009. jan. 22. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!