Hogyan lehet megtanítani egy 9 hónapos gyereket arra, hogy önállóan aludjon el?
Szerintem mar reg meg kellett volna tanitani. De meg mindig nem keso. Tobb modszer is van, a kislanyomat mar par hetes kora ota a cumira szoktattam ra, no meg megvan a maga ritualeja a lefekvesnek.
Cumit, takarot odaadom neki, egyutt odamegyunk az ablakhoz es lehuzzuk a redonyt, aztan az agyhoz, belefektetem, betakarom es elkoszonok tole, megsimogatom az arcat es egyenest kimegyek es becsukom az ajtot.
Eleinte a cumit alig akarta elfogadni, kikopte, marha nehez es hosszadalmas volt allandoan ki be jarni a szobaba. Aztan mar nem esett ki a szajabol. Korabban neha felsirt ejjel, mert kiesett a szajabol a cumi, de mostansag mar nagyon ritkan van ilyen (16 honapos).
Az a lenyeg, h kovetkezetes legyel.
Az elso vagyok.
Nekunk sem volt egyszeru es sosem az, ha uj dologra akarod raszoktatni. De emlekszem, hogy Edesapamnak meg ovis korunk vegen is a szobankban kellett aludnia mellettunk, amikor lefekudtunk aludni. Nah ezt nem szeretnem. Szo se rola neha nehezen alszik el, ekkor odafekszek melle es ugy alszunk el, de ez ritkan van es csak egy ideig. A leghosszabb nemreg, a kisteso megszuletese utan volt. Majdnem egy hetig csak ugy volt hajlando elaludni, ha melle fekudtem.
Szoval kitartassal es kovetkezetesseggel lehet sokra menni. Mondjuk a 9 honapos mar akaratosabb, szal ott nehezebb...
13 hónapos a fiam, nagyjából 2-3 hónapja alszik így, "önállóan". (Nekünk a férjemmel ez elég önállóság a részéről.)
Én is így kezdtem, most már csak ott állok a kiságy mellett, ha kell visszafektetem, mert ő meg felül, megsimogatom, dúdolok neki. Sőt, ha rossz napja van, megringatom. Eltartott vagy 3-4 hétig, de most 5 perc múlva alszik.
Amit sose csináltam: nem hagytam sírni, semeddig.
Érdekes, hogy milyen mások a gyerekek! Vannak, akik kezdetektől egyedül elalszanak, és vannak, akik még 3-4 évesen is igénylik az összebújva elalvást!
Ide irok meg azert...
Szoval ha lent van a kisagy es nem akarsz hajolgatni, fekudj le melle a foldre es nyujtsd be a kezeda racson, hatha eleg neki...
Elottem irohoz:
Sirastol fugg, hogy hagyom-e sirni, mert bizony neha nalunk is sir. Ha kimegyek es felsir, akkor nem megyek vissza, csak, ha nem akarja abbahagyni. Ugyanis neha megprobal hisztizni... (terroristakkal nem targyalunk), de neha meg tudom, hogy rossz a kedve, hianyzok neki stb es tudom, hogy az elso esetben siman elalszik, mig a masodikban nem fog, csak ha bemegyek.
Megszuletett a kisteso is es az altatasanal vannak azert problemak:) A cumit elfogadja ugyan, de onmagaban keves neki. Kell a pocisimi (ehhez egy szeket viszek a kisagyahoz, a 2 meteremmel eleg durva hajolgatni:D), a takaroba bugyolalas, a susogas es a cumi. Nah ebbol majd kivancsi leszek mit fogunk kihozni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!