Aki szoktatott már macskát emberi wc-re mennyi idő alatt sikerült megtanítani a cicát, hogy teljesen önállóan használja akár kerettel és alommal?
Igen ez komoly.Az ln macskám is ezt csinálja kb fél év volt mig rászokott nemvolt túl könnyű de mostmár önállőon használja a WC-t.
Igaz lehúzni nemtudja xD
Ilyen tényleg létezik. Én is tervezem, hogy elkezdem a macskámat wc-re szoktatni.
Van ilyen készlet is. neve: litter kwitter cat (ebay): [link]
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=t3K6whhsTjA
Mivel ez elég drága van más megoldás: [link]
Fél év, akkor türelmes leszek továbbra is :)))
Az enyémek se húzzák le, de viszont nincs szaga, mert a víz elnyeli :P
Ajánlom másoknak is, mert nem kell almot venni, meg cserélgetni, nincs szag, csak a wc fedőt kell nyitva hagyni :D
Én vagyok a linkes.
Ezzel a szettel elméletileg 3 hét alatt meg lehet tanítani.
Linkes vagyok.
Én is lassan elkezdem tanítani csak még kicsi :). 3 hónapos.
Milyen módszerrel szoktatod rá?
Előre is sok kitartást kívánok hozzá :)))
Legelőször az almos tálat feltettem a wcre, ezzel semmi gond nem volt, egyszer kellett nekik csak megmutatni, hogy az alom a wc tetején van.
Majd kb egy hét után kialakítottam egy kb a wc csésze szélességű műanyag tálcát, úgy, hogy a peremét levágtam, hogy szépen illeszkedjen a wc pereme alá, és vágtam rajta egy lukat. A luk és a wc perem közt feltöltöttem alommal. Itt már nehezebb volt a dolog, nem nagyon akarták maguktól használni. Mondjuk én kihagytam azt a részt, amikor luk nélküli tálkát kell a wc-be tenni. Nagyjából tudtam, hogy mikor kakilnak, napi 1-2 alkalom, meg, hogy mikor pisilnek, és mindig figyelni kellett, amikor elkezdenek helyet keresgélni, vagy kapirgálnak, akkor rátettem őket a wcre. 1-2 hét alatt az egyik megtanulta a pisilést, a másik kicsit később, viszont ő már pár napja önállóan kakil :) A másiknak van még vissza az önálló kakilás. Ha ez is meglesz, elkezdem szélesíteni a lukat, míg szép lassan el nem tűnik a tálca :)
Ha nem hagyod ki azt a lépést, mint én, akkor talán nem kell ennyit figyelned őket. Elég kicsi még a cicád, biztos viszonylag hamar meg fogja tanulni :) Az enyémek fél évesen kezdték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!