Segitenétek? Hogyan lehet babának házilag májkrémet csinálni? Nemrég írta itt valaki de akkor nem írtam le a receptet, most meg már nem találom.
Csirkemájat apró csíkokra vágod. Pici olajon fonnyasztasz egy kevés apróra vágott vöröshagymát, rádobod a májat, és átpirítod. Pici vízzel felöntöd, adsz hozzá ízesítés miatt majorannát, és csipetnyi pirospaprikát. Fedő alatt puhára főzöd. Ha megpuhult, pici vegetát raksz hozzá, és kész is a resztelt máj. (ez krumplipürével isteni)
Ebből a resztelt májból pici vajjal turmixolva kell kenőmájast csinálni.
Első vagyok. Egy másik kérdésnél ezt a két receptet írták:
Májkrém:
Darálok egy kevés vörös- és fokhagymát. Apróra vágom a csirkemájat, a hagymán jól megpárolom, aztán ledarálom az összeset, pici kakukkfűvel ízesítem.
Májkrém
1 evőkanálnyi darált főtt csirke- vagy sertésmájat habosra keverünk 1 evőkanálnyi margarinnal. Nagyobbaknak keverhetünk bele cseppnyi mustárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!