Mikor adhatok Germicid kúpot a babának? 13 órakor kapott Nurofent 2.5 ml-t, most 37.7 a hője, de ha felmegy mennyi idő után adhatok Germicid kúpot?
Úgy tudom, ezeknél a szereknél hogy 4-6 óra elteltével adhatsz neki kúpot.
Anno én panadolt adtam a babának, de kevésenk bizonyult és 4 óra elteltével adhattam mexalen gúpot. Szerintem ha felhívod az ügyeletet, biztos válaszolnak neked rá!
Lázra egyszer nekünk is mondta az egyik doki, hogy biztosana foga miatt. Mert nem talált semmi más tünetet.
De mivel hétvége volt, ezért az ügyeletre többször is mennünk kellett, aztán hét elején a saját dokinkhoz is. Minden más gyerekorvos azt mondta, hogy láz nem lehet fogzástól. Más oka van. (Mámrint gondolom egy kb. 37-37,3 körüli hőemelkedés még lehet a fogzástól. No, de 38 felett?
AZtán persze nálunk be is bizonyosodott, hogy egyáltalán nem a fogzástól volt. (Mindez 3 nap magas láz után: 39 körüli láza is volt...) A gyerekdokik többsége mondta is, hogy láz nem lehet a fogzástól, viszont lázas állapotban jobban beindul a fogzás.
Jahh, és még annyi:
mivel a mi ksi lánykánk eléggé be tud lázasodni, nekünk is váltogatni kellett a különféle hatóanyagú lázcsillapítókat:
Először kapott az egyik hatóanyagúból (Nurofen). 3 óra elteltével én már adtam neki másik hatóanyagút (Germicid) (mivel magas láza volt még mindig - tehát 38,5 körüli), aztán megint 3 óra elteltével megint kapott az egyik hatóanyagúból (újra Nurofen). Max. 4 lázcsillapító került így bele egymás után. De olyankor inkább már vidd be a dokihoz. Nem jó a túl sok lázcsillapító sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!