Lehet laktózérzékenység?
Lehetséges. Ha hasmenés, puffadás is társul a tünetekhez, akkor eléggé valószínű. Én is laktózérzékenyen születtem, nem szophattam, spéci tápszerek vannak direkt ilyen célra. Dokinak mondd el a félelmedet, egy viszonylag egyszerű vizsgálattal ki tudják mutatni (persze nem tudom, hogy ilyen pici babáknál is használják-e a módszert - kilégzett levegő alapján meg tudják mondani). A másik módszer, hogy ki kell próbálni szopi nélkül, vagy kevesebb szopival és laktózmentes tápszerrel és ha javul, akkor sajna váltani kell. Megéri, mert kinőheti, bár kicsit mindig érzékeny lesz. Én kinőttem kb 5 éves koromra, majd 16 évesen egy súlyos vesemedence gyulladás miatt kapott durva antibiotikum kúra és kórház miatt kialakult egy ún. másodlagos laktóz intolerancia, azóta megint laktózérzékeny vagyok. Már van egy fiam, ő nem at.
Menj orvoshoz szerintem és mondd el, hogy mire gyanakszol. Mehetsz közvetlenül gasztroenterológiára, ott tudnak igazán segíteni.
Inkább refluxos, mint laktózérzékeny.
üdv egy refluxos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!