Olvastam lentebb, hogy ortopédiai vizsgálatra mennek. Az minden gyereknek kötelező?
Szia!
Nekünk a kórházi zárójelentésen volt rajta a koponya és hasi UH, viszont a csípővizsgálatot csak szóban mondták. De a csípővizsgálatot a gyerekorvos is mondta, nem azért mert bármi baj lenne, hanem mert ajánlott 6 hetesen, három hónaposan és amikor már önállóan jár. Kérdezz rá a gyerekorvosnál!
Nekünk 8 hetesen menni kellett, majd kontrollra 12 hetesen.
A védőnő mondta, de a gyerekorvos is rákérdezett, h voltunk-e már.
(lehet, h 6 hetesen kellett volna, de addig nem szólt senki)
Szia!
Mindenképp kérdezz rá a védőnőnél és a dokidnál, minnél elöbb, mert szerintem elég hanyagok, hogy nem küldtek el! Tudtommal kötelező vizsgálat!
Utsó előtti vagyok.
Ma voltunk megint (4 hónaposan is kell menni nálunk). Pedig nincs semmi baj. Csak kontrollra kell menni.
köszönöm a válaszokat
megkérdeztem a doktornőt és azt mondta, hogy szerinte minden rendben van, meg is nézte a babócát
elnézést kért, hogy elfelejtette mondani (rákérdezett a védőnőre, hogy ő is miért nem mondta:)))
Szia!
Nem akarok kötözködni, meg téged hergelni, de a doktornő gyerekorvos és nem ortopédiai szakember. Az (első) ortopédiai vizsgálat pedig egy ultrahangos vizsgálat, amit nem lehet a gyerekorvosi rendelőben "megnézni". A többi (tehát a 3 vagy 4 hónapos és az önálló járáskori) már manuális vizsgálat és szemrevételezés. Arról nem is beszélve, hogy kötelező vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!