Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő után tanulják meg...

Mennyi idő után tanulják meg a babák, hogy a nem az tényleg NEM-et jelent?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 hónapos.Érti a szó jelentését,de mégsem fogad szót.Türelmes vagyok tízszer is elmondom,hogy nem szabad,mert anyáé,apáé.forró koszos stb. Ennek ellenére rendszeresen kinevet.

Azt is mondták,hogy túl sokat ne mondogassam,mert egy idő után semmibe veszi.

Kinek mennyi idős korára tanulta meg?

2009. jan. 20. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
szia! Mi 14-honaposak vagyunk,és már anyit mondtam a k i sfiamnak hogy nem szabad hogy már ő is azt mondja hogy NEM ,és rázza a kisfejét,olyan aranyos olyankor.Szerintem most még ugysem tehetsz semmit hiába mindod neki hogy nem szabad ugysem teszi meg.megérteni viszont megértik már ilyen idős korban,mert pl az enyémnek ha azt mondom hogy ad ide szépen anyának akkor ide adja vagy azt mondom hogy na zárd csak be azt a cipősszekrényt!-akkor bezárja szoval itt lehet hogy pont azzal a nemmel van a baj hogy azt kellene elhagyni és tényleg nem sokat mondogatni neki mert akkor nem lesz hatása később,nem fogja tudni az igazi értelmét.Amugy még hozzá tenném hogy a 3-évesem még néha most sem érti azt hogy mit miért nem szabad mert nem akarja?-nem tudom
2009. jan. 20. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. jan. 20. 16:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Ha hangosan és szigorúan mondom neki, csak akkor fogadja meg, mert egy picit olyankor meglepődik (megijed) és tart attól, hogy hirtelen felkapom és elviszem onnan. Egyébként kb. 10x kell ismételnem nekem is, és még 11. alkalommal is megteszi, amit nem szabad. Tényleg nem kell túl sokszor mondani, mert elveszti a foganatját. Én "türelmesen" nézem, ha hajigál, pakol, dobál, zúz, stb. csak ha muszáj a testi épsége érdekében, akkor avatkozok be.
2009. jan. 20. 17:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Kisfiam 9hó. tökéletesen érti a nem-et, de kell hozzá a hangsúly is és akkor abbahagyja amit elkezdett. De csak akkor tiltok kifejezetten, ha balaesetveszélyeset tesz pl a sütő ajtaját akarja nyitogatni, vagy a ruhaszáritót akarja rángatni, vagy az elektromos vezetékeket huzkodni. Ez a 3dolog a NEM kategóriába tartozik.

Ami nem balesteveszélyes azt engedem neki, had ismerkedjen a világgal pl pakolhat a polcokrol, szétpakolhatja a játékait, felállhat bárhol ahol feltud - persze állandóan felügyelve van.

Lehet elrontom igy és később megbánom hogy keveset tiltottam, de lehet pont ez lesz a jo. Nyitott ez a kérdés még számomra.

De rengeteg türelem kell és rengeteg ismétlés.

2009. jan. 20. 21:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is!
2009. jan. 22. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!