Tejpép mikortól adható?

Miért kezdted el ilyen korán? Mindenhol azt írják, hogy 6 hós kornál előbb nem szabad elkezdeni a hozzátáplálást, mert ilyenkor még nyitottabbak a bélbolyhok, és a káros anyagok is könnyebben felszívódnak, tehát allergiás lesz a gyerek. Lehet, hogy most nem is veszed észre csak ha felnőtt lesz.
Egyébként a gyártók 4 hónapos kortól ajánlják a tejpépet, de rá van írva a dobozra. Attól függ, mi van benne.
Én 6 hónaposan kezdtem neki adni, de nem is volt valami nagy sikere.

Szia!
Nyugodtan adjál neki!Az én fiam 3 hós most,és adom a tejbedarát neki.Imádja,és követeli is:DAzóta jobb az étvágya is!Én hippet adok neki banánost,nagyon finni,és olyan lágy benne a dara nem durva!Majd írd meg ha úgy döntesz adod neki,hogy izlet a picurkának!Szép napot!Üdv:Zsuzska
Mért van az,hogy mindig van egy olyan válaszadó aki lehurrogja a másikat?Nem szép dolog ám!inkább akkor tartsad meg magadnak a véleményed!Nem kiosztást vár a kérdező,ha nem normális választ!A Te dolgod mit,hogy teszel a gyerekeddel!A kérdező olyan válaszokra kíváncsi aki jártas a tejpép dologba!Most sértődj meg meg írjál szép dolgokat nekem!Úgy is ez következik.

Nos! Én elmondanám nektek hogy az én babám 5 hónapos korától tápszert kap. A hozzátáplálást 7 hónapos kora után kezdtük el, addig tökéletesen kiegészítette őt a tápszer (MILUPA HA 6+-os) Én úgy tudom hogy a bélrendszerük még érzékeny és e-miatt ajánlatos 6-7 hónapos elkezdeni. A baba érdekében én ezt tettem, ha van más alternatíva miért is ne? (én azt tapasztaltam hogy nagyon odafigyelnek a babákra, igaz sokan cáfolják ezt, mert régen mi mindent kaptunk, ettünk, stb.
Szoktam neki nagyon ritkán adni a vaníliás tejpépet, ezt szinten orvos írja fel, (HA) keverem gyümölccsel vagy simán, szereti nagyon.
Az én dokim soha nem beszélt rá a korai hozzátápláláshoz., sőt.
8 hónapos kislány anyukája.

4 hós kortól adhatóak már vannak, próbálj meg várni még pár hetet. Figyelj arra, hogy ezt is be kell vezetni, tehát első nap csak pár kanállal, másnap 10-15 kanállal, harmadnap már mehet rendesen.
Az én babámnak a nestlé rizses tejpép nagyon ízlett, de pl a hipp natur gríztól hasgörcsei voltak :(
(azért az nem úgy van, hogy erősebbek leszünk a mérgektől :) Azért mert szívok egy kis szénmonoxidot még nem leszek ellenállőbb se a szénmonoxidra, se másra és akkor is mérgező :) szóval csak óvatosan )

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!