Mikortol lehet sózni a babák kajáját? Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy kizárolag 1 éves kor után, mert árt a veséknek, igaz ez? Mert más hamarább soz, csak azért.
Amikor a baba elkezdi ugyanazt enni, amit ti, és már nem főzöl külön neki, úgy tudom, kb. 2 éves kor után. Egyébként sem fogod tudni elkerülni, hiszen nagymama stb. majd megkínálja a házi koszttal.
1 évesen szerintem még korai. Persze ha már veletek eszik majd, akkor is figyelni kell, ne egyen nagyon sós ételeket.
Kezdettől fogva tettem icipici sót az ételeibe. Lehet nekem esni, DOKI MONDTA!!! És a nagy sóellenzőknek: még a tápszerben is van só. Sőt, az anyatej is tartalmaz sót.
8 hónapos kortól adható üvegesekben már van hozzáadott só. 1 éves korára elvileg a baba azt eszi, amit a szülei. És ugyebár senki nem eszik teljesen sótlanul.
Annyi, hogy sokkal kevesebb sót és fűszert használok, mint korábban.
bakker, én is kezdetektől tettem egy csipet sót a főzővízbe, akkor most lehúzhatom magam a vécén? Különben is jód van benne, az meg kell a kicsi fejlődéséhez. Én így tanultam anyukámtól, a következő babával sem tervezem másként csinálni.
Kedves kérdező, nyugodtan tehetsz bele neki egy picit, semmi baja nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!