10 hónapos kisbabám sokat unatkozik, mivel tudnám lefoglalni, mit játszhatunk?
ebben a korban már lehet olyat játszani, hogy a kisebb játékokat műanyag vödörbe teszitek, és abból kirámoltok. Lehet könyveket nézni, az állatok hangját utánozni, megmutogatni a testrészeket, mászva fogócskázni, szeretik a zenélő tárgyakat, az én lányom kifejezetten szereti a zenélő könyvet, amit hajtogathat, nyomogathat. szeretik szétrombolni a felépített kockákat, lehet mondókákat mondani, énekelni neki, amiket lehet az állatokhoz kapcsolni. lehet labdázni, esetleg ha van, járássegítőt tologatni. de nálunk bejött egy fél literes műanyag flakon egy kis vízzel, jól lehet gurítani és utána lehet mászni.
a lányomat engedem mesét nézni, nagyon szereti a Hupikék Törpikéket, és azt én is szívesen nézem vele együtt.
a megunt játékokat pár napra, vagy hétre el kell rakni, és aztán elő lehet venni, újként fog rá tekinteni.
dobozból ki-be rámolni mi is szeretünk, a könyveket sajnos széttépi (igen a kemény kartont is:)), mászva fogócskázni gyakran szoktunk, zenélő tárgyakból viszont sajnos pillanatok alatt kivarázsolja az elemet, mondókákat, énekeket szeretjük, műanyag flakonnak letekeri a kupakját és azt akarja bekapni, ha a TV-t bekapcsolom, egyből odamászik, feláll és 10 centi közelről akarja a képeket ütögetni, de ez nagyon nem jó a szemének, ezt ezért nem engedem :(
csináltam 4-5 dobozt játékokkal és minden nap csak egyet veszünk elő.
Már várom a karácsonyt, mert arra kértünk járássegítőt meg néhány új készségfejlesztő játékot, hátha azok megint egy ideig lekötik :))
Most kezdem érteni, mi a különbség lányok és fúk között :)) Gondolom, belőlünk lesz majd az ovi rosszcsontja :)) pedig olyan okos, ügyes, de egyszerűen sokszor már nem bírom kielégíteni a világ felfedezése iránti vágyát :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!