Oltattál rotavírus ellen vagy nem? Miért?
A pici gyerekek egy nap alatt ki tudnak száradni és nem feltétlenül egy hanyag anya számlájára írható. A rotavírus hányással, hasmenéssel jár. A hányás miatt csak pici kortyokat lehet neki adni inni, de ha az sem marad meg a gyerekben, akkor miért az anya tehetne róla?
Mi oltattuk mindkét gyerekünket, volt szerencsénk végigasszisztálni a barátnőmék kórházi tartózkodásukat, én nem szerettem volna ide jutni velük. Mi egészségpénztári kártyával fizettük, amire a férjem cége szokott pénzt utalni. Ha valakinek nincs, de van gyereke, megéri saját maguk által létesíteni egyet, hiszen az arra befizetett összeg 30%-át (max. 100eFt-ot) adóév végén vissza lehet igényelni. Így már sokkal könnyebb anyagi szempontból az ilyen fizetős oltásokat szponzorálni.
Igen, mindkét gyereket.
Azért, mert még mielőtt ők megszülettek, ismerősöktől elkaptam én is ezt a vírust. 2 hét alatt 13 kgt fogytam, borzalom volt. Én is kórházba kerültem:(
Szóval, ezek után nem volt kétséges hogy a gyerekeimet beoltatom. Az ára pedig az egyszeri anyasági támogatásból lett kifizetve. Ha csak az ellen a pár alfaj ellen véd, akkoris véd, és ha el is kapja, könnyebben átvészeli.
Igen, mert a doktornő ajánlotta, már nem csak 1 félére jó!
Egyébként igen, drága, de ha van egészségbiztosítási kártyád amire vagy te vagy a céged rak összeget simán megveheted rá. Mi a férjemét használtuk, így ingyen volt :)
Nem nem oltattam, sem az orvos, sem az orvos sem a védőnő nem javasolta.
Sőt a doki a kötelezők közül is kivenne 1-2-t.
Kutatást végeztek valami orvos csoporttal hogy Amerikában miért van olyan sok autista kisgyerek. Összefüggést találtak a védőoltások, a túlzott gyógyszer fogyasztás és az autizmus között. Amerikába a kisbabák 3 éves korukig 30 valamennyi oltást kapnak....
Logikus hogy nem az a 2 vagy 3 rota vírus elleni ampulla fogja ezt kiváltani, csak azért meggondolandó mit adatunk be a gyerekünknek. Én a kötelezőkön kívül, csak az agyhártya gyulladás ellenit adatom be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!