Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oltattál rotavírus ellen vagy...

Oltattál rotavírus ellen vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 11:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Mi is voltunk kórházba rotával! 2 éves se volt a kislányom!Nagyon legyengült a kis szervezete!2 napig infúziózták harmadnapra jobban lett! Iszonyatos volt!
2010. dec. 9. 11:53
 12/30 anonim ***** válasza:
10%
hahálos betegség lenne a rota? na ezt eddig még nem hallottam. esetleg akkor, hha anyuka nem nyitja rá a gyerekre az ajtót 3 napig és kiszárad a szerencsétlen...
2010. dec. 9. 11:59
 13/30 anonim ***** válasza:
11%

Nem oltattam. Sok betegség létezik amit elkaphat, minden ellen úgysem oltathatod be. Szerintem a túl sok oltás teljesen leépítené a kialakulóban lévő immunrendszerét.

Persze mindenkinek szíve joga azt csinálni amit jónak lát.

Nekem ez a véleményem.

2010. dec. 9. 12:00
 14/30 anonim ***** válasza:
36%
Oltattam, szerintem nem drága. Mi voltunk kórházban a babával más okból, akkor azt mondtam, hogy ha van rá mód, hogy lecsökkentsük az esélyét a kórházi tartózkodásnak, akkor nem sajnálok rá pár ezer forintot.
2010. dec. 9. 12:06
 15/30 anonim ***** válasza:

Nem. Csatlakozom azon előttem szólókhoz, hogy drága ahhoz képest, hogy a rota sok sok fajtájából kb a tizede ellen véd.

A védőnőm azt mesélte, hogy egy beoltott babájánál előjött a vírus, anyuka azóta is bánja, hogy oltatott, a doktornőnk pedig azt mondta, bár nem mondhatna ilyet, a személyes véleménye ugyanaz, mint az enyém...

Nekem is mindennél drágább az 5 hónapos kislányom, de ezt most feleslegesnek tartottam. Az ingyenes "nem kötelező"-ket beadattuk.

Üdv:)

2010. dec. 9. 12:08
 16/30 anonim ***** válasza:
Igen.
2010. dec. 9. 12:11
 17/30 anonim ***** válasza:

Hát igen,kinek mi a drága...pár ezer forintnak azért nem mondnaám....

Nem oltattunk,mert annyi ilyen van még,ahogy mások is írták.Épp most esett át a 16 hónapos lányom egy hányós-hasmenős víruson.Kaptunk hasfogót a dokitól meg b6 vitamint.Nappal sokat itattam,éjszaka meg velem aludt és annyit szopizott,amennyit szeretett volna.

2010. dec. 9. 12:11
 18/30 anonim ***** válasza:

előző

Megkapta még a prevenar-t, neis vac-c-t és tavasszal meg fogja kapnia kullncs ellenit is.

A bárányhimló ellenit viszont nem.

2010. dec. 9. 12:13
 19/30 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Én nem oltattam, de már nagyon bánom!!!! Ennek ellenére voltunk kórházban, 11 hónapos volt a babám, mikor elkapott egy haasmenéses lázzal járó vírust, ami teljesen legyengítette, kiszáradt, infúzióra kellett kötni három napig. Borzalmas volt, idegileg teljesen kivoltam bukva. Ott dolgozó orvostól, nővérkéktől kérdeztem, hogy most akkor felesleges lett volna rotával oltatnom, hisz itt vagyunk, hasmenéssel, kiszáradással és ez nem rota! Azt felelték, hogy aki teheti, oltassa be. Attól függetlenül, hogy valaki be van oltva, még elkaphatja, viszont gyenge lefolyású, és pár nap alatt átszalad a babán, én negyed annyira sem viseli meg a csöppséget, mint annál a babánál, aki nincs beoltva! Épp akkor feküdt az osztályon egy kisfiú, aki már két hete ott volt az anyukájával, rota vírus miatt!

2010. dec. 9. 12:14
 20/30 anonim ***** válasza:

Mi beoltattuk kisfiunkat.Több szempont volt, ami miatt ezt tettük

1.Én is voltam kiskoromban rotás, kb 2-2,5 éves lehettem, fertőző osztályon voltam, anyuék nem jöhettek be, ablakon keresztül nézhettük egymást, és folyamatosan csak sírtam....Egyébként ez az első emlékem...Ott voltam a kórházban 10 napot, és nem ehettem semmit.Utolsó pár napban hoztak kekszet.Egyébként annyira ki voltam száradva, hogy a kis háromkerekűmmel, nem tudtam elhajtani a lakásban a folyosó végéig..

2.Ahol élünk, ebben az utcában /pedig nem nagy utca, kb.40 ház/idén már két kisgyerek ment kórházba emiatt

3.Igaz, hogy drága, de amik ellen jó, azok a legsúlyosabb öt-hat fajtája ennek a hányás-hasmenéses dolognak, és állítólag a többivel nem lehet eljutni a kórházig, lefolyása egy-két nap.

Szóval ennyi.Szerintem, ha megtehetitek, és ha egy kicsit is bizonytalan vagy abban hogy mi lesz ha...,akkor oltassátok be.Inkább kettő szuri, mint 1-2 hét kórház...

2010. dec. 9. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!