Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Na most akkor mi az igazság?...

Na most akkor mi az igazság? Fogkrémes kérdés!

Figyelt kérdés

Kisfiam 14 hónapos, nem tudja még kiköpni a fogkrémet. Nenedentet vettem neki, ezt szereti. De fogyóban van, és a közelünkben sehol sincs DM (máshol meg sajna nem nagyon lehet kapni).

Fluoridos fogkrémet most akkor lehet nekik adni, vagy nem? Azt olvastam, hogy nem tesz jót, de akkor barátnőm kisfiának miért ajánlotta a fogdokijuk az Elmex gyerekfogkrémet? Abban is van aminfluorid.

Van itt olyan anyuka, aki fluoridos fogkrémet használ, és lát valami negatív dolgot a pici fogán? Csíkozódás, besárgulás, stb...

2010. dec. 8. 08:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
most voltam fogorvosnál 21 hónapos fiammal.elmex fogkrémet ajánlott és zimaflort.Azt mondta ezek a gyerek fogkrémek pont úgy készülnek ha le nyeli se lesz tőle sok baja.De ugy is csinálhatom,hogy megmosom a fogát sima fogkefével,majd az ujjammal rá kenem a fogkrémet a fogaira igy keveset nyel de de beépül a fogkrém a fogba.
2010. dec. 8. 08:59
 12/17 anonim ***** válasza:

én csak azt tudom, hogy gyerekkoromban tubusszámra ettük a Gabi fogkrémet és nem volt bajunk, pedig nem is hiszem, hogy csökkentett fluoridtartalma lett volna.

Egy csöpp fogkrém nem hiszem hogy gondot okozna. A mérgezéshez 2 tubus fogkrém kell.

2010. dec. 8. 09:04
 13/17 anonim ***** válasza:
húúú tényleg, gyerekkoromban én is ettem a gabi fogkrémet:) baromi finom volt:)))) szóval én azt mondom, h figyeld, h apuci mennyi fogkrémet tesz a fogkefére és mehet a fluoridos. 8:52-es.
2010. dec. 8. 09:06
 14/17 A kérdező kommentje:

Szerintem ezt fogom tenni. Vettünk ugyanis egy Homéodent homeopátiás gyerekfogkrémet, de ez is fluoridos. Emiatt eddig nem mertem adni neki. De akkor az lesz, hogy majd fürdés előtt én fogom rátenni a fogkrémet a fogkefére, és akkor biztosan nem lesz okom a mennyiség miatt aggódni.

Köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 8. 09:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Bár az én babám még csak 2 hónapos, azt már tudom, hogy olyan fogkrémet adok neki, amibe nincsen egyáltalán fluorid! Ezt mi használjuk, azért próbáld meg (jó íze van, nyugodtan le is lehet nyelni, nem lesz tőle semmi baja):

Aloe Verás: Forever Bright Toothgel (foggél)

Igaz, hogy kicsit borsós az ára, de mi ezt már 4 hónapja használjuk 2en, mert nagyon kicsi mennyiség kell belőle, habzik nagyon, és megéri az árát.

Remélem tudtam segíteni.

2010. dec. 8. 09:26
 16/17 anonim ***** válasza:
A 14 hós lányom fogait én is Elmex-szel mosom. Az első fogacskáktól már használható, ez rajta feltüntetve. Gondolom a gyártó tisztában van vele, hogy ilyen idős korban a gyerekek még nem tudják kiköpni a fogkrémet, hanem lenyelik. Nem okozhat szerintem bajt ilyen mennyiség, hisz ha igen, ezért ők vállalnák a felelőséget, s inkább felsőbb korhatárt tüntetnének fel.
2010. dec. 8. 10:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Közben beszéltem a védőnőnkkel telefonon. Megkérdeztem tőle, hogy mi a helyzet. Azt mondta, a mi területünkön fluorid-szegény a víz, tehát ha fluoridos gyerekfogkrémet rakok a fogkeféjére borsószemnyit, attól semmi baja nem lesz, még akkor sem, ha nem tudja kiköpni.

Így ez lesz. Mossuk a Homéodenttel, csak az én felügyeletemmel. :)) Apa ne vigye túlzásba a fogkrémezést, a gyereknek nincs 32 foga, mint neki, csak 8. :)))

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2010. dec. 8. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!