Hogy használjátok a gyógyszertári fürdetőkrémet újszülött babátoknál? Mennyit használtok belőle 1-1 fürdésnél? Előre bekenitek a babát, vagy feloldható ez a krém vízben is?
szia! én hetente-kéthetente kenem csak be a babát (ha szárazabbnak érzem a bőrét), egyébként a vízbe tesszük. úgy oldódik fel jól, ha lekened a kiskád alját, mielőtt ráengeded a vizet.
Egy-két ujjnyit (mármint, amennyit ujjal meg lehet fogni) használunk.
Szia, mielőtt fürdetek kezetmosok, aztán a tenyerembe nyomok kb 4-5 cm hosszú krémet és "kezetmosok" a babakádban. Kicsit szoktam még pancsolni a vízben hogy habos legyen.
Jó babázást
5 hós baba anyukája
Szia!
Mi sokféleképpen használtuk.
Először használtuk úgy, hogy bekentük a gyereket és a nagyját leöblítettük. Az összeset soha nem sikerült leszedni róla, de mivel egy picit szárazabb bőrrel jöttünk haza a kórházból, ez megoldotta a testápolás kérdését is. Azt nem tudom, hogy így mennyit használtunk, nagyon gazdaságtalanul lehetett így használni, a fele úszkált a vízben.
Amikor már nagyon nem bírtuk (minimum két felnőtt kellett egy gyerekfürdetéshez: egy mindig nyomta a tubusból a kencét), akkor azt csináltam, hogy egy kiürült pumpás flakonba belenyomtam a tubus krémet és langyos vízzel felhígítottam folyékonyszappan állagúra. Így már egy kézzel is lehet adagolni a kencét. Egy fürdésre 5-6 pumpálásnyi ment el.
Mi kb. 3-4 tubussal használtunk el (kb. 3 hónapra volt elég) utána áttértünk a rendes babatusfürdőre.
3-féle képppen használtuk eddig:
1. tenyeremben szérkentem, babát bedörzsöltem, ezt főleg amikor még egész pici volt, mert nagyon száraz volt a bőre
2. feloldottuk egész pici vízben, hogy tesápoló sűrűségű legyen és egy pumpás adagolóba tettük, ez a legpraktikusabb, csak nehéz eltalálni a sűrűséget
3. befőttesüvegben feloldottuk forró vízben, kb 1:4 arányban (több víz) és beleöntöttük a vizébe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!