Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Téli zimankóban született...

Téli zimankóban született babát mikor vittetek először sétálni? És ha nincs segítség a nagyobb tesóval addig mi lesz?

Figyelt kérdés
Két és fél éves lányom mellé most fog születni a tesó. Napközben segítség nincs, hogyan fogom tudni kivinni órákra a nagyobbat? Ok, hogy mondjuk egy két hónapos gyereket már lehet hosszan sétáltatni, de a mínuszokban ki lehet vinni hosszabb időre egy-két hetes gyereket? A nagyobb igényelné a sétát, szánkózást, hógolyózást.
2010. dec. 6. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én 2 hétig nem vinném ki. utána is csak fokozatosan... a férjed mikor ér haza? esetleg mikor ő hazamegy, vigyáz a kicsire... ok, h sötét lesz, de levegőzik legalább a nagy.
2010. dec. 6. 14:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát sajnos este nyolckor már nem megyünk ki..akkor már alszik a nagyobb. Ráadásul sajnos sötétben a nagyobb nem szeret kint lenni.
2010. dec. 6. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Gondolom a férjed nem megy dolgozni rögtön, az elsö 2 hétben otthon lesz. akkor ö leviheti.

ha nem akkor tisztára be fogsz depisedni ha nem lesz az elsö 2 hétben sem segítséged.

én zt csinálnám, hogy amikor 5 fok feletti az idö, akkor jól beöltöztemtem akár az esövédö fóliát is felteszem és úgy vinném ki. szerezz be gyapjú vastag takarót vagy birka bört.

2010. dec. 6. 14:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Barátnő? Mármint akár kisgyerekes, akikkel együtt kimehetne pár hétig.

(Már csak azért javaslom, mert nálunk is hasonló lesz ahelyzet. Másfél éves melé érkezik februárban a kicsi.)

2010. dec. 6. 14:45
 5/11 anonim ***** válasza:
1 jófej szomszéd? aki figyel 1 órát a kicsire esetleg? v vmi kisgyerekes barátnő, aki elvinné a nagyobbat is sétálni? sajna más ötletem nincs.
2010. dec. 6. 14:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Az elejétől egyedül leszek, bár már szóltam, hogy legalább hetente egy napot itthon kéne lennie. Jelenleg szó szerint minden nap dolgozik, reggel fél ötkor kel és este ér haza. Szomszédolni jár a lányom már most, a baj csak az, hogy ott nem szívese mennek ki vele, inkább bent aszalják, neki meg a levegő fog hiányozni. Kisgyerekesek nincsenek itt, barátnők az ország másik végében. Szóval marad a depi vagy majd unszolom az amúgy jó fej szomszédokat, hogy menjenek ki vele levegőzni és ne csak annyi időre míg átviszik.
2010. dec. 6. 14:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk tavaly január végén született a tesó. Az első két hétben fokozatosan szoktattam a picit a levegőhöz. Először nyitott ablak mellé, stb, de ezt te is tudod, aztán mi már a 2. hét végén annyit kint tudtunk lenni, hogy a nagyobbnak is elég volt. Szerencsémre szeretett kint aludni a babakocsiban, így úgy szerveztem, hogy amikor kint vagyunk a pici alhasson.

Jól be kell bugyolálni, és igen, az esővédő kiváló szél ellen is. Ma is úgy mentünk le, hogy rátettem, mert feltámadt a szél. A tesó nálunk most 10 hónapos, most már nem a kocsiban alszik, hanem szépen elnézelődik, eljátszik, amíg kint vagyunk.

2010. dec. 6. 16:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, meglátjuk hogyan alakul. szerintem a szél nem lesz gond, merev falú mózesünk van, van rajta lábzsákszerű, egészen magasan záródik alig lehet belátni a kocsiba. Szóval majdcsak lesz valahogy.
2010. dec. 6. 18:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő azt mondta, ha nem muszáj 2hétig ne erőltessük a sétát, de a 18-19hónaposnak nehéz elmondani, hogy a hugival nem lehet. Szerencsére van kert, így ki tudom engedni, a kicsi meg addig az ablak alatt alszik, így látom is hallom is, de a vásárlás ????? hada, hogyan oldóm meg.

Persze ha nem tudom megoldani, hogy valaki vigyázzon a kicsi(k)re, amíg vásárolok, akkor sajna az újszülött is hamar ismerkedik a téli cidrivel, mózes, pléd overál, két kupola, textilpelussal letakarva.... Reméljük túléli:)

2010. dec. 6. 19:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt akkor mózes a kocsiba, külön fedéllel, plusz a lábzsák. Nem volt gond. Ha nagyon csúnya az idő, akkor a nagyot sem vinnéd ki. Az első két hetet kibírjátok valahogy, aztán már nem lesz gond. Könnyű szülést!
2010. dec. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!