Mivel melegítitek a tejcsis cumisüveget? Ételmelegítővel vagy mikroban?

Szia!
Nekem már a kórházban is ugy mikrozták a lefejt tejcsit.Akkor gondolom nem lehet gond!

Én is forró vízbe állítom. Ilyen mennyiség hipp-hopp megmelegszik, nem kell sokat várni. Ételmelegítőre nem akartam emiatt pénzt költeni, ez a legolcsóbb megoldás.
Egyébként mikrózni elvileg amiatt nem szabad, mert az nem egyenletesen melegít, középen már forró lehet, szélen pedig még mindig hideg. Tehát ha mégis ott melegítenéd, akkor fontos, hogy rázd össze jól és úgy nézd meg, hogy megfelelő-e a hőfok, ne csak a tetejéből csöpögtess a kezedre.
Amúgy a kórházi odafigyelésről: én ugyan külföldön szültem, de tudjátok mi volt első nap az ebédem? Konkrétan zöldborsó krémleves, tonhalas szendvics, joghurt és egy fél liter narancslé. Mókás volt, mert előtte fél órával volt szoptatási tanácsadás, ahol említették, hogy kerüljem a borsót, a citrusféléket (köztük kiemelve mondták a narancslevet) és ne egyek össze olyat, amitől hasmenésem lehet.
Hát, az egy dolog, hogy ha ezeket kompletten megettem volna, akkor szerintem fél órával később már rohanhattam volna is a wc-re, de hogy borsó és narancslé is volt a menüben egy szoptatós anyukának, az mókás.
És most eszembe jut, hogy ezen az oldalon amikor arról van szó, hogy a tápszert mindig frissen kell készíteni a babának és nem szabad tárolni, majd újramelegíteni, akkor hányan hivatkoznak arra, hogy a kórházban is úgy csinálják...

Én bizony mikroban, bevallom. Soha nincs elég időm a melegvízhez...
Arra viszont nagyon figyelek, hogy csak egy pár másodpercre tegyem be, és mindig összekeverem, mielőtt ellenőrizném a hőfokot.
Sokat hallottam, hogy a mikro nem jó, mert felforralhatja helyenként a tejet. Igaz, hogy nem egyenletesen melegít, és ezért valóban nagyon kell vele vigyázni. De amióta megtudtam, hogy az anyatejgyűjtőben forralják a tejeket, azóta a forralás miatt nem aggódom.

a mikro azert nem jo, mert kinyirja a bacikat
en bevallom nem vagyok turelmes a melegvizbe rakashoz, foleg, hogy ugy szamoltam, elobb utobb ejszaka is kell,ha nagyobb lesz, ugyhogy en vettem cumisuveg melegitot.
de a legfőbb ok az volt, amiert vettem, mert tud fagyasztott dolgokat melegiteni, csak beallitom, hogy fagyasztott, tej, vagy babakaja, es megcsinalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!