Miért kell a babák főzelékébe olajat tenni?

ha elfogadja adjál neki, de ha nem ízlik neki, akkor még ráér.Nem kötelező, pláne ha szopik még mellette, vagy eszi a szokásos tápszerét.
Én előúzör csak a natur ízeket kóstoltatom, a krumplit , répát főzve jól pépestíve adom, esetleg almával keverve, enyém 7 hós még van idő, hoyg megszokja a "felnőtt" ételeket.

Lányom 7 hós, másfél hónapja eszegetünk.
Épp most kérdeztem a dokit, hogy sót, olajat használjak-e a baba ételébe, azt mondta nem kell még.
És most olvastam, hogy a baba veséje nem tudja feldolgozni a sót, 1 éves korig mellőzni kell.
Én egyiket sem használom.

Szia!
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 7 hós kortól kell adni olívaolajat (e-vitamin van benne). De az én babóm nem szereti az ízét. Itt olvastam, hogy van aki vajat, van aki napraforgóolajat ad.

Szió!
Az előzőkhöz még csak annyit, hogy a zsírban oldódó vitaminok miatt is lényeges az olaj, mivel anélkül nem tudnak felszívódni. Az üveges bébiételekben egyébként többségében van.
Zita

Azért, hogy a zsírban oldódó vitaminok (ADEK) fel tudjanak szívódni. 100milinként 1 kiskanálnyit.
Nem érzi meg a kajában,hogy tettél bele olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!