Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Álmatlanság - szülés utáni...

Álmatlanság - szülés utáni depresszió? 3,5 hónapos babám alszik, én viszont gyakran képtelen vagyok, és egyébként is levert vagyok sokszor.

Figyelt kérdés

Van köztetek olyan, akinél szülés utáni depressziót állapított meg szakember? Álmatlanság volt a tüneteitek között? Mi volt a kezelés és mennyi ideig tartott? A szoptatással mi lett a kezelés alatt?

Köszi a válaszokat

3,5 hónapos szoptatott baba anyukája

2009. jan. 18. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Biztos vagyok benne, hogy csak kimerült vagy, ami ebben az időszakban, sajnos normális dolog. Egy kisbaba ellátása, teljes embert kíván. Ha mégis úgy érzed, hogy tényleg gond van, beszélj orvossal ez ügyben.
2009. jan. 18. 12:26
 2/4 anonim ***** válasza:

a levertség még nem depresszió, sokan hajlamosak rá, hogy azt mondják depis vagyok, amikor csak rossz a kedve, fáradt.

sajnos fárasztó az anyaság, de nézd a szépségeit, a tündér babádat.... és próbálj napközben aludni,amikor stzundítanál ne maradj ébren mondván, hoyg nappal van .

a pihenés fontos, akkor aludj, amikor úgy érzed jönne álom. Biztos van olyan időszak, a szervezetünk okos. ne szégyelld, ha napközben alszol kicsit.nem gondolnám, hoyg antidepresszáns gyógyszer jót tenne a babának...Olyan van, hoyg szülés utáni depresszió, de csak az álmatlanság még nem az, talán nyugtalan vagy valami miatt, gondold át mi aggaszt, van-e megoldatlan dolgod stb. ha minden rendben, nem rágod magadat belülről valami miatt( pl. párod, vagy az alakod, korábbi munkád, hoyg meglesz-e két év múlva, rend van-e a lakásban, szüléeid, látogatók, anyós...:-)))

ha nem találsz semmit, olyat ami bosszant, akkor valóban nem normális a tartós álmatléanság, keress orvost, de ne szedjél első szóra gyógyszert.

2009. jan. 18. 12:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálam is volt álmatlanság, azt hiszem pont úgy mint neked 3 és fél, 4 hónapos kora körül. Hiába voltam hulla fáradt, még akkor sem tudtam éjjel aludni, amikor a babóm hagyott volna.

Nekem a homeopátiás Sedatif PC-t ajánlották. Úgy emlékszem, 1 doboz egy bő hétre elég. De azt mondják, ennyi idő alatt meg is kell hogy oldja a gondokat. Ha esetleg mégsem, akkor már érdemes egy orvost felkeresned.

Én próbáltam kicsit megnyugodni és nappal legalább kicsit leülni, ledőlni olvasgatni míg a picim aludt. Meg mászkálni, emberekkel találkozni amikor a gyerkőc engedte.

2009. jan. 18. 14:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2009. jan. 18. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!