Aki kisgyerek mellet kb 10,11 honapos örökmozgo mellet, meg tud fözni takaritani stb, hogy csinálják? Olyankor hol a pici, mit csinál, mert enyém sehol sincs el.
A gyereket NEM kell fogni, ha tanul járni, egyedül sokkal könnyebben és zsebben fogja megtanulni.
Egyébként amikor föztem, akkor a gyerek vagy a járókában vagy az etetöszékben volt. A járókában a játékaival foglalta el magát, az etetöszékben meg "segitett", kapott egy kanalat, amivel játszhatott, vagy pár zöldségfélét, stb. Mivel már elejétöl kezdve szoktattam arra, hogy pár percig MELLETTEM legyen anélkül, hogy felvenném. Ilyenkor elmeséltem, hogy anyának ezt-azt meg kell csinálnia - ezt ugyan nem értette eleinte, de hallotta a hangomat, és igy nem érezte magát elhagyva, másrészt megtanulta, hogy nekem dolgom van a háztartással, és akkor egyedül kell elfoglalnia magát. Soha nem volt olyan bajom, hogy nem tudtam töle dolgozni, persze nem egész nap, csak rövidebb ideig, pl egy ebédfözés idejéig.
Egész nap - vagy az etetési idön kivül - etetni, nassoltatni nem szabad, mert igy nagyon hamar el fog hizni, és késöbb rengeteg baja lesz emiatt.
Mikor a konyhában vagyok, ott sertepertél a Kisasszony. Ha olyan a kedve, akkor leül, kipakolja a fiókokat, rendezgei a tálakat, fakanállal dobol. Ha másmilyen a kedve, akkor a nadrágomba csimpaszkodik, feláll és ott ácsorog és néz rám, hogy "na mi van már" :) Ilyen miatt már sütöttem egykézzel palacsintát :) De szerencsére ez ritkán van!!!!
Általában minden étkezés után elmosogatok, így nagyon hamar végzek, addig Ő eljátszik az etetőszékben (pakolgatja a morzsákat a tálca pohártartójába). Nem tudok minden pillanatban vele lenni, rá figyelni, így sajnos balesetek is voltak már, tegnap előtt pl magára rántott egy széket (abba kapaszkodva akart felállni, de a szék nem bírta). Takarítani tudok akkor mikor alszik, viszont porszívózni csak akkor, ha a férjem is itthon van. Ő elég sokat dolgozik, úgyhogy csak szombatonként szoktam porszívózni. De néha tényleg nem egyszerű, mondjuk a kislányommal teregetni nehéz: mire felpakolok a ruhaszárító egyik részére, Ő lepakol, van, hogy egy adag ruhát négyszer is fel kell pakolnom :)
Én próbálom viccesen felfogni és nem túlaggódni a főzés - takarítás témakörét (annak ellenenére hogy rend - és tisztaságmániás vagyok) úgyis csak ketten vagyunk itthon egész nap, rajtunk kívül nem látja senki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!