Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem sikerült elkészítene...

Miért nem sikerült elkészítenem a bébiételt?

Figyelt kérdés
Ma akartam volna kezdeni a hozzátáplálást.Lereszeltem fél répát nyersen,pici babavízben megfőztem.Utána probáltam volna botmixerrel pépésíteni,de ugyanolyan lett mint volt.Igazábol bele se ért a mixer.Ezt valami speciális edényben kellett volna.Vagy mi volt a baj?
2009. jan. 18. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a répát megtisztítás és megmosás után felkarikázva szoktam megfőzni és utána botmixerrel pépesíteni.Ha túl kevés a répa akkor is nehéz turmixolni.Amennyiben túl sűrű,tegyél hozzá a főzőléből.

Heni

2009. jan. 18. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Ha megnézed a botmixert, nem ér le a kés az edény aljára-bármibe is teszed a botot- Ezért nagyon kevés ételt nem tudsz turmixolni vele.

NEkem olyan botmixerem van, amihez tartozik egy alsó tálka "darálóval" abban szoktam minden megcsinálni neki.

És a répát -vagy bármit elég megmosni, meghámozni és 4 darabba felvágni, úgy megfőzni, és így talán a botmixer is elviszi...

A hozzátáplálst pedig almával szokták azért kezdeni..

2009. jan. 18. 10:35
 3/6 anonim ***** válasza:
33%

Utsó válaszolónak: nem okvetlenül almával szokták kezdeni a hozzátápit... Én krumplival és répával kezdtem. Nekünk a főzelékeket ajánlotta elsőre a védőnő, és utána a gyümit.

Az almát a mai napig meg sem eszi, pedig 10 hós.

Én amúgy meghámozom, megmosom, felkockázom a répát, és úgy főzöm, jó puhára. Leöntöm a főzőlevet egy pohárba. A répát botmixerrel összeturmoxolom abban az edényben, amiben főztem. Ha nagyon nehezen megy, öntök hozzá a főzőléből, de óvatosan, mert ha nagyon híg, az sem jó.

Én egy szélesebb, mélyebb edényben főzök, abba simán belefér, és leér az aljáig a botmixer. (eredetileg egy fondüszett lábasa az,amiben főzök)

2009. jan. 18. 11:01
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Fölösleges lereszelni a répát ha turmixolod utána. És először tényleg gyümölccsel szokás kezdeni, nyers gyümölccsel. Almát almareszelővel lehet reszelni (bár turmixolni is lehet), meg mehet utána a barack is, főzeléknek meg elsőre krumplit szokás, és utána a krumplival keverni minden más zöldséget mert különben nagyon híg lesz, a krumpli az alap, az sűrít. Ja, és szerintem teljesen fölösleges babavízzel főzni, úgyis felforralod. Én sose főztem babavízzel, csak úgy ahogy magunknak is szoktunk, csapvízzel, de sose volt ebből gond, már másfél éves fiam és már amúgy is csapvizet iszik.
2009. jan. 18. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Csodálatos!

Az ember segítő szándékkal válaszol, erre le van pontozva.

Miért???

2009. jan. 18. 18:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is le lettem, de hogy miért...
2009. jan. 18. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!