Hozzátáplálás elkezdése 7-8 hónaposan? Mit szóltok?
Inkább később, mint korán (3-4 hónaposan), baj bizos nem lesz tőle.
Vannak babák, akik nem is fogadnak el szilárd táplálékot csak 7-8 hónaposan.
2010. dec. 3. 14:27
A vaskiegészítés és vassal dúsított ételek bevezetése elsősorban az első hat hónapban rontja a vasfelszívódás hatékonyságát. Egészséges, időre született, 6-9 hónapos korig kizárólag szoptatott csecsemőkről kimutatták, hogy normális a hemoglobinszintjük, és megfelelő vasraktárakkal rendelkeznek. Egy tanulmányban (Pisacane, 1995) arra jutottak a kutatók, hogy a hét hónapig kizárólag szoptatott csecsemők (akik nem kaptak vaskiegészítést, vagy vassal dúsított gabonaféléket) magasabb hemoglobinszinttel rendelkeznek egyéves korukban, mint azok a kisgyermekek, akik hét hónapos koruk előtt már kaptak szilárd táplálékot. A kutatók nem találtak vérszegénységet egyetlen esetben sem a hét hónapig kizárólag szoptatott csecsemők körében, és arra a következtetésre jutottak, hogy a hét hónapig tartó kizárólagos szoptatás csökkenti a vérszegénység veszélyét
előző
2010. dec. 3. 14:28
3/11 A kérdező kommentje:
Hú, köszi a kimerítő választ! Érdekes, hogy a védőnők erről nem beszélnek...
Upsz, akkor mindenki, akinek kisgyereke van, és elkezdte előbb, az bukta....
2010. dec. 3. 14:38
5/11 A kérdező kommentje:
akkor én is buktam.Biztos káros volt a fiamnak az a napi 100 gramm gyümölcs,amit hét hónapos koráig megevett 5,5 hónapos korától.most mi lesz????!!!!
2010. dec. 3. 14:43
7/11 A kérdező kommentje:
Nem akartam azt mondani, hogy bárki rosszul csinálta. Mindössze kíváncsi voltam, hogy hallottatok-e már róla és mi a véleményetek. Mellesleg én továbbra is a 6 hónapos korban elkezdett hozzátáplálás híve vagyok.
Igazabol szerintem nincs ezzel baj ha 7-8 honapig csak anyatejet kap.Foleg, ha nem igenyel tartalmasabb etelt.Lanyom nagyon jo evo es nem elegedett volna meg ennyivel 7-8 honaposan.En is 5 honaposan elkeztem kostoltatni, de 10 honaposan meg csak egy etkezest valtottunk ki + nasik (gyumolcsok, joghurt, gesztenye)
2010. dec. 3. 14:48
Változik minden, és folyamatosan. Míg mi huszon-harminc X évvel ezelőtt már akár újszülött kortól kaptunk felestejet, meg kecsketejet, 6 hetesen már ettük a húslevesből a zöldségeket, manapság nem ez az irány... lehet, hogy pár évtized múlva újból visszajön a régi divat.
2010. dec. 3. 14:49
mi elkezdtük 6 hósan, most 7 hós és csak a szilvát eszi. A tisztán anyatejes babák nagy része kb 8-9 hósan szokott sikerülni kiváltani egy étkezést. Szóval lehet ebben az ajánlásban igazság.
2010. dec. 3. 19:18
Kapcsolódó kérdések: