Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek az normális hogy...

Szerintetek az normális hogy a 6 hetes babám még mindig csak eszik-alszik? Nem gügyög, nem mosolyog.

Figyelt kérdés
Alig van "érdemben" ébren, ha ébren is van nem csinál semmit, úgy értem ,hogy más ismerős 6 hetese már mosolyog, gügyög a miénk meg semmi ilyet nem tesz. Eszik, kicsit nézelődik és alszik tovább.
2010. dec. 3. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Normális. Az első lánykám talán 8-9 hetes lehetett az első mosolynál.

Szerintem most "állítsd rá magad" arra, hogy ne hasonlítgasd más babáihoz, mert akkor folyamatos izgulás és kiakadás lesz. Miért csinálja ezt vagy azt, miért nem csinálja, és miért úgy? Stb.

Minden baba más és más, legritkább eset, hogy valaki a nagykönyv szerint fejlődik.

Élvezd és gyönyörködjél benne úgy ahogy van. Ő csak a tietek, és nincs még egy hozzá fogható!

Jó babázást!

2010. dec. 3. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi! akkor tehát baja nincs, csak majd később jön?
2010. dec. 3. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

szia, ha megeszi az adagját, és nem sárga (az okozhat aluszékyonságot) és gyarapszik, akkor sztem nincs baj.

amúgy időre született? rendes súllyal? mert koraszülötteknél/kis súlyú babáknál is ez van, és az is normális.

2010. dec. 3. 13:59
 4/7 A kérdező kommentje:
37. hétre jött 3180-nal
2010. dec. 3. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor őt a 3 hetes babákhoz hasonlítsd. Mindig vond le azt a 3 hetet az életkorából. Egyébként az csak 3-4 hónaposan elvárható, hogy mosolyogjon és gügyögjön, persze nem baj, ha hamarabb elkezdi. Ne aggódj!
2010. dec. 3. 15:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Enyém 5 hetes 1 napos :)

Már párszor mosolygott, de nem igazán aktív baba, egész nap alszik ő is. Szopik után van ébren kb fél órát (nappal 5-ször szopik, éjjel 1-szer). Éjjel egyből visszaalszik szopi után.

Ne aggódj, ha jól van a babád, jól gyarapszik, jól eszik, van pisis-kakis pelus, akkor minden oké.

Nekem az első lányom is ilyen volt, ő sem volt túl aktív kb 2 hónapos koráig.

2010. dec. 3. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Szopi után és pelenkázáskor próbálj vele foglalkozni 4-5 percet. Énekelj neki, mondj verset, masszírozd, nevess rá, kicsit tornázatsd, napi 15 percben hallgathattok halk zenét is.

Egyébként nagyon irigykedem, az én fiam 6 hetesen kevesebbet aludt, mint most, közel 1 évesen.

2010. dec. 3. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!