Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teát mikor kell adni a babának...

Teát mikor kell adni a babának? Ha már teljesen kiváltott egy étkezést? És milyen teát?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 18:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell a babának tea.Vizet kell neki adni ha szomjas.:)Néha persze ihat gyümi levet és teát is.:)
2010. dec. 2. 18:14
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha már mást is kap anyatejen kívül, akkor meg kell kínálni vízzel étkezés után vagy akár közben is, mert szomjas lehet.
2010. dec. 2. 18:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Egyet értek a 2. válaszadóval. Én is így csináltam. Néha szoktam teát is adni, de cukor nélkül, kamillát, de lehet édes köményt vagy csipkebogyót is.
2010. dec. 2. 18:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is inkább a vizet ajánlom, persze a tea sem szentségtörés, csupán a tea után nehezen fogja elfogadni a vizet... Egyébként a kóstoltatás megkezdésétől ajánlott megkínálni a babát vízzel. Aztán ő majd eldönti, kell-e neki vagy sem és inkább a megszokott anyatejet választja esetleg helyette. Az is oltja a szomjat... Az enyém 6 hónapos korától kapott szilárd ételt, de mérhető mennyiséget kb. 8 hónapos korától ivott, addig megelégedett a tejjel.... persze, azért mindig megkínáltam, hátha...
2010. dec. 2. 18:25
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
Teát kaphat már 0 napos korától,a kórházba is kap a baba.
2010. dec. 2. 18:52
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Az utolsó írja jól.

1. Miért ne kaphatna teát?Frászt kapok ettől a ,,csak vizet ihat" a gyerek

2. A gyerek szomjas és nem éhes hogy tejet igyon(szopizzon).

Pl: hippes tea nagyon finom: alma-citromfű, gyerektea

2010. dec. 2. 19:29
 7/13 anonim ***** válasza:
..ÉS TELE VAN CUKORRAL... EZT IS ÍRD MELLÉ! nEM IS ÍRTA SENKI, HOGY EGYÁLTALÁN NEM ADHAT, CSAK, ANNYIT, A VÍZ TÖBBET ÉR, MINT A TEA. a SZOMJAT AZ IS OLTJA ÉS NEM FOGJA CSAK AZÉRT LŐTYÖLNI, MERT ESETLEG JÓ ÍZŰ. nÉZZ KÖRÜL CSAK ITT AZ OLDALON, HÁNYAN KÉRNEK SEGÍTSÉGET, MERT A GYEREKÜK SEMMI MÁST NEM HAJLANDÓ MEGNNI CSAK AZT, AMI ÉDES VAGY A MÁSIK VÉGLET: ÉJJEL MEGISZIK 5-6 DECI TEÁT IS... sZÓVAL: LEHET, DE CSAK ÉSSZEL ÉS INKÁBB VALAMI ÉDESÍTETLEN, HALVÁNY TEÁT, MINT AZ ÁLTALAD EMLÍTETT CUKROSAT (MÉG HA CSUPÁN SZŐLŐCUKROS IS). éN EGYSZER KÓSTOLTAM ILYET... ÉN NEM TUDTAM MEGINNI, MERT ANNYIRA ÉDES, ÉMELYGŐS. Bocsi, nem akartam ordítozni, csak beragadt a billentyűzeten a Caps lock :SS
2010. dec. 2. 19:38
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy te frászt kapsz tőle, viszont az anyatej helyett adott tea napokra lemossa a védőréteget a baba bélfalairól. A tej nem szilárd, hanem folyékony táplálék, szomjoltónak tökéletes, főleg az első te, ami sokkal hígabb, mint a hátsó.

Az újszülöttek teáztatásáról meg már rég bebizonyosodott, hogy káros.

2010. dec. 2. 21:23
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
Pontosan ki irta, hogy vizet kell csakis adni neki??? Pont azt irta mindenki, hogy teát nem KELL adni, de ha nagyon akar, adhat, praktikusabb a viz viszont.
2010. dec. 2. 21:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Pickwicknek van gyerekteája, vagy herbáriás Babamosoly tea (csipkehús+kamilla+hibiszkusz). Ezeket adhatod neki nyugodtan, ha ízlik neki.

Az én babám sajnos még a teát sem issza meg.

Először vízzel kínáltam, (még mielőtt kapom a negatív hozzászólásokat :), de nem tudtam vele megszerettetni.

Vettem Milupa granulátumos teát is, de az sem kellett neki. Így maradt a gyümölcslé, mivel szomjazni nem hagyhatom a gyereket!!!!

A "ne adjunk teát a gyereknek" dologról pedig csak annyit, hogy a Bababarát kórházban is -ahol szültem- elmondták, hogy a gyereket nem kell teáztatni...

Ahhoz képest elég jól nyomták a picikbe a cukros teát!!!

2010. dec. 2. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!