Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem a szorongásoma...

Hogyan kezeljem a szorongásomat? Egész nap azon agyalok, hogy nehogy beteg legyen a lányom. Lassan rámegyek idegileg.

Figyelt kérdés

19 hós a kicsim, Eddig nem voltak komolyabb egészségi problémái, Hála Istennek. Egyszer vittük éjjel kórházba mert nagyon meg volt fázva és fuldoklott a váladéktól. Ez volt a legkomolyabb baja. 1 hét alatt rendbe jött. Én azóta teljesen kivagyok, ha hapcizik egyet már bepánikolok. Félek, hogy baja lesz. A férjem már teljesen hülyének néz, és én is tudom, hogy az vagyok, mert csak ezen jár az eszem.

A probléma nem csak ez, hanem ha meggyőződtem róla, hogy a gyerek egészséges, addig agyalok, hogy találok valami hülyeséget amin aggódhatok.

Már érzem, hogy valami nagy gáz van velem ,mert a barátnőméknél a múltkor rám jött valami nagyon rossz érzés. Elszorult a mellkasom és nem nagyon kaptam levegőt. Azt éreztem, hogy ha nem megyek haza elájulok. Fogtam a gyereket, gyorsan felöltöztettem és leléptem. Arra hivatkoztam, hogy nagyon begörcsölt a hasam és ne haragudjanak, de haza kell mennem, mert rosszul vagyok. Ekkor jöttem rá, hogy ez nem normális dolog.

Régen is túlaggódtam dolgokat, de ez már nem állapot, teljesen rámegyek fizikailag is.

A hosszú itthonlét az oka? Elmúlik ez majd? Ti nem voltatok így?

2010. dec. 2. 12:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tanácsolom, méresd be a vízereket a lakásodban, addig pedig ne aludj ott, ahol eddig. Nem biztos, hogy ez a baj, de érdemes kipróbálni. Nálam bejött...
2010. dec. 9. 10:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Pánikrohamod volt,menj orvoshoz vele. Barátnőm is pánikbeteg, neki először azt ajánlották pszichiáterhez menjen, hát az nem kérdezett semmit,felírt neki egy baromi erős gyógyszert.Mivel nem szeretett volna gyógyszereken élni elment pszichológushoz is ,aki megdöbbent,hogy csak így ilyen gyógyszert írtak fel neki,de azt tanácsolta mostmár szedje a gyógyszert,mert nem lehet csak úgy abbahagyni. Kb 1 évig járt hozzá hetente, közben már elfogyott a gyógyszere is,az elvonási tünetekkel nem tudott megbírkózni,úgyhogy másik pszichiáterhez ment és most másfajta gyógyszert szed. Most jól van, de valószínű megint előjönnek majd az elvonási tünetek, ha abbahagyja a gyógyszert.

Szóval azt tanácsolom inkább pszichológushoz menj és majd ő megmondja szükséged van-e gyógyszeres kezelésre vagy sem.

2010. dec. 9. 11:16
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen,ez pánikroham.Valószínűleg szorongásos is vagy.Egyébként ezen az oldalon is vannak ilyen problémákkal küzdő emberek,asszem a mentálsi egészség rovatnál.Én is jártam ezzel dilidokihoz (állami,nem fizetős) és arra jöttem rá,hogy ha magamt nem tudom meggyógyítani,akkor senki nem fog (ahogy banyuci is írta).

Viszont egy jó mondata volt a másfél év alatt:szembe kell nézni a problémákkal és nem szabad menekülni,mert egy idő után mindentől menekülni fogsz.Pl rosszul lettél a boltban,ezért nem mész oda,mert attól félsz,megint rosszul leszel.Na ez az amit nem szabad,mert nagyon le tudja szűkíteni az ember életterét ez az alattomos betegség.Mondogasd magadban,hogy minden rendben,nincs semmi bajom (és a lányomnak sem),ha mégis,itt van közel az ajtó,ki tudok menni,stb.Tereld el a figyelmed,énekelj magadban,stb.És ha úgy érzed,egyedül nem megy,kérj segítséget,ne hagyd,hogy jobban eluralkodjon rajtad.Sajnos ez már népbetegség lett.

2010. dec. 9. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!