1 év alatti babák jól tűrik a ringatós foglalkozást?
Miért ne bírná?
Voltál már vele társaságban, nyilvános helyen, barátok között, vagy szélesebb rokonságban? Én igen, így tudom, mit bír, az enyém örülne, rendszerint nyugodtan elvan az ölemben templomban és a baráti körünkben is (8 hónapos). A te babád milyen?
Én úgy tudom, hogy ez nem baj. Ez nem iskolai óra, ahol 45 percig csöndben kell maradni. Bőven elég, ha c sak háttérként halélja a mondókákat.
A Ringató foglalkozás másik célpontja meg te vagy: hogy megtanulj zeneileg értékes és pedagógiailag is gyermekeknek való gyermekdalokat, mondókákat. tehát még akkor is érdemes elmenni, ha a babód végig tologatni fog egy játékautót. :-)
(zenetanár vagyok)
Szerintem nyugodtan vidd el. Bár konkrétan ringatón még nem voltam, nálunk ilyen baba-mama foglalkozás van (közös helyen játék, majd 20-30 perc mondókázás éneklés, majd utána szintén játék) ez nagyon kötetlen. Nem kell a gyerkőcöt kötelezni arra, hogy ott üljön az öledben, de lehet érdekesnek találná, és nem mászna le. Ha mégsem tetszik neki, akkor legalább a társaság miatt megéri elmenni, meg egy kis változatosság.
Mi 7 hónaposan voltunk először, utána meg kb. 11 hónaposan, de csak azért, mert nyár is volt, meg pont a babám alvásidejében volt a foglalkozás. Mostmár megyünk, mikor tudunk, legalább egy héten egyszer nem csak velem kell játszania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!