5 hónapos kisfam nehezen alszik el és fel is ébred gyakran. Szopizik még. Pótoljak valamivel éjszakára?
5 hónapos kisfiam 3 óránként eszik. Éjszaka is gyakran felébred és szopik.Korábban, 3 hónaposan átaludta az éjszakát. A védőnőm azt mondta szoptassam amíg tudom. Én is így szeretném,de éjszaka fárasztó a háromszor, négyszeri etetés.Már korábban fürdetem,és előtte is szopizik (védőnő javasolta),utána is eszünk még,van is tejem,de sokára alszik el és néhány óra múlva fel is ébred.
Adjak neki éjszakára valami mást?

Semmiképpen ne adj más, ha van elég tej!
> de éjszaka fárasztó a háromszor, négyszeri etetés
Ez neked nem lehet szempont.
Egy ekkora babának már meg kell tanulni, hogy éjszaka aludjon. Nem is az éhség ébreszti fel, hanem a "megszokás", hogy éjszaka is kap kaját. Erről le lehet szoktatni.

Egyetértek:-)
Lányom is volt, hogy végialudta az éjjelt, most megint 2X kel, van hogy 3X.
Én is azt vallom, szoptasd csak.
Megpróbálhatod a vizet vagy teát, de arra ugyanúgy rászokhat, és akkor is fel kell kelned, akkor meg már inkább anyatej...Főleg, ha szopik is, és nem csak cicizik.
Megpróbálhatsz cumit adni neki ilyenkor, de nem biztos, hogy beválik...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!