10 hós babámat miért nem érdekli szinte semmi sem, csak
a vezetgetés?
Figyelt kérdés
Csak azzal játszik, amit ő kitalál magának, de nem sokáig. Olyan rossz, hogy én nem tudok vele játszani, olyan tehetetlennek érzem magam. Szoktam építeni neki, hogy lerombolja 2-3-szor, takaróval kukuccsolunk, a fotel körül "kergetem" mászva. De ezeket nagyon hamar megunja. Általában vezetgetni kell mostanában, ha nem megyek vele, azonnal üvölt, sír nagyon. Szerintetek, ha majd egyedül jár, akkor változni fog? Most ez a járás lehet nála porondon? Házimunkák közül csak porszívozni tudok mellette, akkor jön, a porszívó körül elvan. Idővel majd változik ez is, ugye? Talán szeparációs szorongása is lehet most, ezért akar mindig velem lenni.
2010. dec. 1. 21:18
1/5 anonim válasza:
Hol laktok? Ha nagyobb városban, akkor ott van Ringató foglalkozás. Mi is egy csomó játékot tanultunk ott, amivel a kisfiam tök jól elvan. (11 hónapos) Itt meg tudod nézni: www.ringato.hu
2010. dec. 1. 21:22
2/5 anonim válasza:
Szia!
Most hirtelen nem tudom, hogyan fogalmazzak, hogy biztató legyek, de ugyanakkor őszinte is.
Sajnos, nem, ez nem fog enyhülni, sőt egyre meredekebbé válik ..:) Minél nagyobb lesz, annál több minden fogja érdekelni- nélküled is, és Te pedig szaladhatsz utána, hogy épp hova megy, hova ül vagy áll fel , mit pakol ki...stb,. :) Viszont a jó hír, hogy egy dolog később 5 percre is leköti majd -és ez az idő növekedni fog:)
2010. dec. 1. 21:23
3/5 anonim válasza:
Szerintem ne ijedj meg!Csak annyi az egész,hogy a "menés" a legnagyobb,és érdekesebb dolog amit eddig csinált!
Ha már egyedül tud menni,akkor kitárul előtte a világ,és talál majd magának olyan elfoglaltságokat amivel több időt is el fog tölteni.Hogy Veled e vagy Nélküled ez majd hamarosan ki fog derülni!
Minden jót!
2010. dec. 1. 21:39
4/5 anonim válasza:
10 hos a kisfiam es 2 dolog koti le nelkulem az egyik a golyopalya es a masik a mosogep. :) A golyopalya kb. 10-15 percre a mosogep meg nagyon sokaig. Nekunk szerencsere a mosogep a konyhaba van, igy ha fozni szeretnek valamit vagy ott intezni valami hazimunkat mindig elinditom a mosogepet (ugyis szinte napi szinten megy) es a kisfiam meg felall/leul eleje es dumal a forgo ruhaknak. Mikor centrifugal akkor meg mond is neki sikongatva, ha megall akkor meg csapkodja es merges ra. :)) Nagyon edes, persze vigyaznom kell mert felall, leul, felall... elotte es neha elcsuszik de ezzel egesz jol elvan. Jatszani en sem nagyon tudok vele, mi labdazni szoktunk, en guritom o maszik utanna ( a labdank ilyen pattogo/zenelo hangot ad ki amikor pattan es ezt nagyon szereti) de hamar megunja akkarcsak a kukucsit meg a mondokazast. Zene cd-re szeret tancolni/elore hatra ringatozik mikozben enekelek a cd-vel egyutt de ezt is hamar megunja. Kony mutogatas kb. 3-4 percig koti le majd meg akarja enni a konyvet. :) Amit meg elvez furdeskor, a ferjem szappanbubborekokat szokott neki fujni o meg megprobalja elkapni. A konyhaba is szoktak csinalni mert ott hamar felmosok utanna meg vegigtorlok mindent ha netan nyoma marad a bubborekoknak. De egyebkent en sem tudom hosszu ideig lekotni, jatszani vele mert mindent megun hamar. Pakolaszni szeret, ki-be pakolja a zoknis fiokot a haloszobaba. :) En is szoktam neha vezetgetni de egyelore jobban szeret sajat maga maszni es felfedezni a kornyezetet. Tegnap tette meg az elso 2 lepeset egyedul. Az ulo garnituratol probalt eljutni hozzam de feluton lehuppant a fenekere. :)
2010. dec. 1. 21:42
5/5 anonim válasza:
Szeparációs szorongás ilyen idősem még nem alakulhat ki. Szerintem itt nevelési probléma va. Nem kell lepontozni. Fog változni valamit, de... Nincs rács a szobája ajtaján? Mi 9 hósan szereltük fel neki,és azóta ha dolgom van, ő bent a szobájában játszik. Engedni kell! Viszont csak módjával, ne a gyerek irányítsa a szülőket. Elkapattad, mert mindíg veled volt, mindíg startra készen álltál. Légy határozott és meglesz a gyümölcse. Ilyen korban dől el, hogy később milyen lesz a gyerek. Még lehet formálni, később nehezebb lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!