Rosszul csinálom, hogy nem aggódom túl?
Nem fertőtlenítem a kiskanalakat, amivel a hasfájás elleni gyógyszereket kapja, csak elmosom nagyon forró vízben. De nem törlöm el a mi konyharuhánkkal csak hagyom megszáradni a külön erre a célra neki fenntartott porcelán kispohárban (fejjel fölfelé), vagy max dobozból frissen kihúzott papírzsepivel törlöm meg.
Néha előfordul, hogy kétszer is ugyanazzal a kiskanállal kap. Ott van az ágya mellett a gyógyszerrel egy külön kis porcelán tálkában, csak az ő szája ért hozzá...
Volt párszor, hogy nem győztem a vasalást, és vasalatlanul került rá a ruha, vagy a nagy textilpelus amibe törlöm fürdés után...
A cumi, ha leesik nem rohanok rögtön fertőtleníteni, hanem csak leöblítem forró vízzel (vagy néha csak langyos, mikor mennyit tudok várni míg odaér a forró víz a csapba). Kb 4 cumit használunk fölváltva, mikor hol van épp kéznél egy... Időnként, mikor eszembe jut, kb 2 hetente kifőzöm őket. Talán 2-3x már lepottyant olyan helyen is, ahol nem tudtam lemosni (autóban pl.) ott kénytelen voltam megtörölni és a számba venni mielőtt visszaadtam neki - tisztában vagyok vele, hogy nem ajánlott ez az eljárás, de mit tehettem volna...
3 hónapos. Egészséges, nyugodt, elégedett baba. Szoptatom, mást nem kap. Néha hasfájós. De szerintem minden rendben van velünk. Első gyerek. Ha kell hordozom, ha kell rajtam alszik. De nem folyton. És nem csinálok ügyet abból, ha pisilnem kell, és 5 percig ordít emiatt, mert nem viszem magammal...
Csak annyi mindent olvasok, hogy így meg úgy kéne, mások olyan tökéletesen csinálják. És elkezdtem aggódni, hogy lehet-e valami baj ebből az én lazább hozzáállásomból? Hogy például később visszaüt, és allergiás lesz, vagy ilyesmi... Mert nem védem eléggé most míg pici...
Anyósom is folyton emlegeti, hogy ő a férjemnek még fél évesen is kifőzte a pelenkáit, meg a ruháit, és máig vasalja még a bugyikat is...
Hanyag lennék?
Nem megérősítéseket várok, hanem - komolyan - objektív véleményeket...
az ok, h elmosod a kanalát, szerintem az rendben van. én nem teszem felfelé még most sem, pedig 2,5 ves a fiam, hanem kis fonott kosárban vannak és konyharuhával letakarom. (előfordul 1-1 tüsszentés, ilyesmi, nem szeretném ha ettől betegedne meg). én 2szer nem adnám 1 kanállal a gyógyszert, de ez az én meglátásom.
a cumiját sem veszem a szájába. míg kicsi volt vittem pótcumit, mostmár nem kell:)
h pár percet sír, attól nem lesz baja, meg szerintem attól sem, hha néha vasalatlan ruha kerül rá. ez velem is előfordult anno:)
Szia, szerintem jól csinálod:-)
Véleményem szerint a gyereknevelés olyan mint a húslevesfőzés:-D mindenki tutira másképp csinálja és másra esküszik és persze mindenkinek vannak tuti tippjei, főleg a mamáknak! Nézd el neki hiszen ő modhatja , hogy már felnevel 1-2-3 stb.. gyereket és ő aztán tudja:-D csak azért írom ezt mert nálunk is ez van.
A cumikat én sem fertőtlenítettem csak hetente, és nálunk is az ő kanalával csak ő eszik gyógyszeres kanalat én mindig csak elmostam (vagy mosogatógépbe tettem) és ment a többi kiskanál közé! Még újszülött korában is! Megismertük mert az ő kanala más színű. És bizony ha el vagyok havazva én sem vasalom a ruháit és van úgy, hogy itthon vasalatlanban van...Most 16 hónapos és már nem vasalom a body-kat és a napokban gondolkoztam rajta, hogy a színes ruhánkat együtt kéne mosni a miénkkel...mert mindig fél programmal indítani a mosógépet elég luxus, annyi ruhája meg nincs, hogy tele legyen a gép.
szóval szerintem csak csináld így ahogy most is, a mamára meg ne haragudj! Hallgasd meg szépen aztán úgy is úgy fogod csinálni ahogy neked, nektek jó, hidd el semmi baja nem lesz a babádnak!
További szép napot nektek!
Szerintem jól csinálod, én sem paráztam túl a dolgokat, és minden rendben volt így.
Talán egy dologgal nem értek egyet: ha leesett a cumi és nem tudtam lemosni, akkor csak jól megtöröltem, de soha nem vettem a számba. Ne tud meg, mi mindent rejt egy felnőtt ember szája... de ezen kívül mindennel egyetértek.
Köszönöm, hogy írtok. Ma kicsit depis vagyok, lehet azért is kezdtem ezen agyalni...
A cumis-szájbavevős dologgal teljesen tisztában vagyok. Tényleg csak 2-3x fordult elő, mikor nem volt más lehetőségem, mert pl. már a pótcumi is a földön volt, ő meg dühöngött, megtörölni meg kevésnek éreztem.
Anyósomat pedig szeretem, semmi különösebb baj nincs vele, csak túl tökéletesek... De náluk ez a családban van... Csak az a baj, ha túl sokat mondanak valamit, a végénaz ember hajlamos elhinni...
Nem szabad túlaggódni. Kell a gyermek köré egy kis egészséges kosz, hogy erősödjön az immunrendszere, nem steril laboratóriumban élünk. Pláne amikor majd elkezd kúszni-mászni, egyszerűen nem tuidod az egész házat kifertőtleníteni félnaponta, mert mindent a szájába vesz...
Én sose vasaltam a ruháit, nem volt rá időm. Imkább a gyermekemmel foglalkoztam. A lepottyant cumit nem veszem a számba, helyette tartalék cumi van nálunk, meg cumiláncot használunk. Időnként kifertőtlenítem a játékait, a cumijait, de nem viszem túlzásba. Az elmosott cumisüveget, kanalat sb én se törlöm, hanem levegőn, tiszta peluson szárítom. Ha pisilni kell, akkor pisilni kell, hiába sír a gyerek, de egyébként nem hagyom sírni sosem. Sokat van hason, de sokat van ölben is, főleg mikor a foga jött. Mikor mire van igénye, azt adom meg neki. (8 hónapos, épp szeparációs szorongós, nem viseli el, ha nem láthat.)
Anyósodat meg állítsd be vasalni az eldobható pelusokat. :-P Ma már más világ van. Anyám is emlegeti, hogy rám még hipózni, főzni kellett a tetrapelusokat, meg minden este kamillateát főzött, abban fürdetett. Mi is mosható pelust használunk, de szerencsére azt nem kell se főzni, se vasalni, sőt, tilos is. Este kimosom, reggelre száraz.
szerintem nincs ezzel semmi gond, én is hasonló vagyok, (cumi bekapós :)
szerintem nem kell totál steril körülmények között nevelni a gyereket, nekem egy orvos barátom is ezt mondta
masik cumibekapos:)
valahogy en is igy csinalom,anyi hogy soha nem hagyom orditani.
a gyereknek nem kell steril kornyezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!