Anyukák! Ez tényleg ennyire gáz?
A fiam 3640grammal született, 10 hónaposan amikor mérték, már akkor mondta a dokinéni, hogy nem fogja megháromszorozni a születési súlyát és hozzátette, hogy nem is kell, mert szép súllyal született, akikre vonatkozik inkább az alacsony (2kg körüli babák)súlyú babákra. Egy évesen 9kg 45dkg volt a fiam és azt mondták rá, hogy tökéletes.
A védőnő hiába elégedetlenkedik, mert ha nem is lenne jó a súlya, mit csinálna a babáddal??? Úgysem tudná felhizlalni. (látná a kis unokahúgát a fiamnak, aki 2 éves és 9kg25dkg, na arra mit mondana? Hozzáteszem, 3800grammal született, csak éppen nem jó evő, de teljesen egészséges, minden kivizsgálás megvolt.)
a kisfiam megtriplázta a sulyát 1 éves korára de a lányom8 kilo volt engem nem érdekel mit mond miota az mondta hogy tul magas a korához képest a fiam.Megkérdezetm mit csináljak vele satuba nyomjam össze vagy mi van ilyenkor.Letolt hogy nem veszem őt komolyat.Azota kb.félévente egyszer megyünk akkor is csak ha ott a doki is mert ennél az esetnél csunyán neki ugrottam hogy ne popogjon nekem valaki aki csak könyvben látott gyereket.Nekem viszont kettö van és mindkettö egészségesen él.
Csak dokihoz megyünk ha muszáj.
Ez a teória onnan ered, hogy a régi könyvek szerint egy baba átlagos születési súlya 3 kg, fél évesen 6 kg, 1 évesen 9 kg. Ez a satandard.
De azóta tizen-huszon évek teltek el, és ma már az átlagos születési súly nem 3 kg, hanem a 4-hez közelít. A 12 kilós 1 éves pedig szerintem enyhén szólva is túlzás. Mármint, hogy ez legyen az átlag. Persze biztos vannak egészséges 12 kilós 1 évesek is, de pl. a 3680grammal született fiam mindig is husi babának számított, 1 évesen is, mégis éppcsakhogy 10 kilót mértek neki.
A lányom meg 4 kilóval született, és 9 kiló volt 1 évesen. Azóta se egy hájas gyerek, hanem szép nyúlánk csinos.
Na akkor a baratnom kisfia felkotheto a gatya szarat :D
4600 grammal szuletett...majd 14 kilosnak kellene lennie 1 evesen....lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!