Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit hagytátok "ülni" a...

Mennyit hagytátok "ülni" a babátokat?

Figyelt kérdés
5 hónapos de már az etetésnél is "görcsöl"mert fel akar ülni. Mennyit tarthatom ülő pózban? Ti mit csináltatok ilyenkor?
2009. jan. 15. 22:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha magától felül, akkor annyit ülhet amennyit csak akar. Tudja ő, hogy mennyit bír. De ha még ne ül fel, akkor ne erőltesd, úgyis nemsokára sor kerül rá.
2009. jan. 15. 23:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Magától nem tud felülni, csak húzza magát, és erőlködik. Ha megtartom akkor béke van,de addig küzd még vagy sírás lesz, vagy segítek neki.
2009. jan. 15. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az öledben ülhet, csak ne támaszd ki párnákkal meg egyebek. Lányom is nagyon szeretett az ölemben ülni, igényelte is, ott szépen ül. 7 hós, de magától még nem csücsül, ha fogom a kezét, igen, vagy egy darabig megül, de eldől. Nem erőltetem, valószínü így még nem jó neki.
2009. jan. 15. 23:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha dönthető etetőszéketek van,a "legfekvőbb" pozícióba nyugodtan ülhet(nem terheli a hátát).Ha már erősebb,idősebb állítsd feljebb a pozíciót.Én is így csináltam.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 15. 23:43
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm

az etetőszékes megoldást próbáltam, de ott is égiháború van, mert nem eléggé "ül" a drágám, és csak húzná magát előre. NÉha már szinte lila szegény buksija az erőlködéstől. Vizszintesen fekszik az ágyon és csak úgy emelgeti a buksiját meg félig a mellkasát.

2009. jan. 15. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én "edzéseket" tartottam neki minden nap többször. Ha már nagyon kiabált, akkor odanyújtottam neki a két kisujjam, belekapaszkodott és felhúzta magát, vagy egy ici-pici segítséggel felült. De amíg nem tudott egyedül felülni, soha nem hagytam sokáig ülni, pár másodperc, és visszafektettem, és pihentettem, minimum egy háromnegyed órát. Amikor már erősebb volt, akkor egy percig is ülhetett. Aztán az ölemben percekig. Azután már egyedül felült, de elég későn, addigra már elég biztosan meg tudott ülni.

Amúgy lehet látni, hogyan erősödik, először még dülöngél, és amikor elfárad, összerogy (ez az elején szinte azonnal van). Később műár megül, és sokszor eldől. Én mindig hagytam, csak figyeltem, hogy mindig ágyon történjen. Egy idő után megtanulja kitenni a kezét, és akkor már nem esik orra.

Alapszabály: nem szabad erőltetni semmit, amit meg maga meg tud csinálni, azt nem szabad gátolni. :)

2009. jan. 15. 23:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az 1. válaszolóhoz. Ha még nem ül fel magától akkor nem tesz jót. A legrosszabb amit tehetsz, hogy a kezeddel (vagy bármivel) segíted a felülését, húzkodod.

gyerek-gyógytornász

2009. jan. 16. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!