Mennyit hagytátok "ülni" a babátokat?

köszönöm
az etetőszékes megoldást próbáltam, de ott is égiháború van, mert nem eléggé "ül" a drágám, és csak húzná magát előre. NÉha már szinte lila szegény buksija az erőlködéstől. Vizszintesen fekszik az ágyon és csak úgy emelgeti a buksiját meg félig a mellkasát.

Én "edzéseket" tartottam neki minden nap többször. Ha már nagyon kiabált, akkor odanyújtottam neki a két kisujjam, belekapaszkodott és felhúzta magát, vagy egy ici-pici segítséggel felült. De amíg nem tudott egyedül felülni, soha nem hagytam sokáig ülni, pár másodperc, és visszafektettem, és pihentettem, minimum egy háromnegyed órát. Amikor már erősebb volt, akkor egy percig is ülhetett. Aztán az ölemben percekig. Azután már egyedül felült, de elég későn, addigra már elég biztosan meg tudott ülni.
Amúgy lehet látni, hogyan erősödik, először még dülöngél, és amikor elfárad, összerogy (ez az elején szinte azonnal van). Később műár megül, és sokszor eldől. Én mindig hagytam, csak figyeltem, hogy mindig ágyon történjen. Egy idő után megtanulja kitenni a kezét, és akkor már nem esik orra.
Alapszabály: nem szabad erőltetni semmit, amit meg maga meg tud csinálni, azt nem szabad gátolni. :)

Csatlakozom az 1. válaszolóhoz. Ha még nem ül fel magától akkor nem tesz jót. A legrosszabb amit tehetsz, hogy a kezeddel (vagy bármivel) segíted a felülését, húzkodod.
gyerek-gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!