8 hónapos kisfiam csapkod, csíp és az emberek szemét akarja vakargatni. Hogy lehet erről leszoktatni?
Nem olyan vadállat azért, nem kell előle menekülni. Viszont ha hasonló korú kisbaba közeledik hozzá barátságosan, akkor ő alapból jól megmarkolja a másik gyerek arcát (olyan erős, hogy míg szoptattam, sokszor voltak kék-zöld pöttyöcskék a felkaromon), és a szemébe akar nyúlni azonnal. Ezt csinálja velem is és az apjával is, más felnőttel azért még nem. A csiparkodásról nyár óta próbálom leszoktatni, de egyszerűen nem megy. Hiába veszem el a kezét, mondom erélyesen, hogy nem szabad, rá is csaptam már a kezére, de nem használ. Ha ezerszer mondom, hogy NEM, ezeregyedszer is megpróbálja.
Hogy lehet leszoktatni az ilyesmiről - ha lehet egyáltalán?
Én elmagyarázom neki, hogy fáj anyának, csak hej te (és a kezvel simizem az arcom/hajam). Ha a babát, plüss valamit is püföl, akkor is elmondom hogy fáj neki, csak hej te. És erre már nevet is, és simizik :)
10 hós kislány anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!