Csináltok Karácsonyra sógyurmából a babátok kezéről kézlenyomatot? Mivel festitek le? Temperával vagy sima vízfestékkel?
Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 15:48
11/13 A kérdező kommentje:
Örülök hogy sikerült, én a hétvégén csinálom meg. Vettem arany spray-t a tescoban, és majd azzal fújom le. :)
2010. nov. 30. 21:13
12/13 anonim válasza:
Vízfesték meg ilyesmi baromság. Ha nem fújjátok le lakkal, akkor nagy valószínűség szerint szét fog töredezni, le fog málni, nem lesz tartós. Hiába csinálod emléknek ha 10 év múlva kidobhatod. Az arany spré alatt akril lakkot értett valószínű, de lehet színtelent is használni. A másik hülyeség szerintem az 1-1 arányú só-lisz-víz. Nem tudom én se az optimális arányokat, de tapasztalatom szerint sokkal több só kell bele, mert egyébként túl nyúlós lesz, és nem lehet belenyomni a kezet, mert hozzáragad, de a sokkal nagyobb aj, hogy a vizes liszt résznek száradás során változik a térfogata, például összeaszik és ráncos lesz lassú kiszáradásnál. Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy a sóból olyan kősó szerűség legyen és a liszt csak összetapasztja. Én legalább 2:1 arányt javasolok. És az sem mindegy hogy milyen a só. A nagyon darabos asztali nem jó kis kézhez, de a túl finom sem, mert az is nyúlós lesz. Én fele-fele szoktam durva és finom sót, és a durvát egy picit átszitálom, hogy a legdurvább darabok ne legyenek benne. De ha valaki elmondja a tapasztalatait még rajtam kívül nnak nagyon örülnék. Olyasvalaki, akinek hosszú évek után is megvan még.
13/13 anonim válasza:
Ja és gondolni kell arra, hogy a felületről le tudjuk választani. Nem muszály kisütni, lehet száradni hagyni napokig vagy hetekig, attól függ alulról hogyan tud szellőzni. Én valami olajos papírt vagy fóliát javasolnék alá, amit le lehet róla tépni. deszkához nagyon erősen hozzá tud tapadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!