Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami, amit máshogy...

Van valami, amit máshogy csinálsz a babáddal, mint szülés előtt tervezted?

Figyelt kérdés
Nekem annyi van! :) Mindenben Édesanyámra akartam hallgatni, aki a nyolcvanas évek divatja szerint szigorúan 3 majd 4 óránként etetett, a napi egy óra játékidőt leszámítva nem vett karba, sokáig hagyott sírni, ilyenek. Aztán megszületett a kisfiam, félredobtam az elveimet, igény szerint szopott, mindig megvigasztalaom, ha sír, és abból sem csinálok problémát, ha az éjjeli szoptatás után az ágyunkban "felejtődik". Nektek is volt ilyen változás az elveitekben?
2010. nov. 28. 08:18
 1/10 anonim ***** válasza:
bevallom Neked őszintén szülés előtt még csak meg sem fordult semmi ilyesmi a fejemben. Nem voltak terveim nem voltak elveim. Szerintem ezt igy nem lehet előre eltervezni mert sosem tudod milyen lesz a gyerek. Az a lefontosabb hogy hozzá igazitsam a dolgokat, nem az hogy ki mit mond vagy ír.
2010. nov. 28. 08:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Én sem terveztem el semmit előre. :S Lehet, hogy ez most felelőtlenségnek tűnik, de ennyire előre soha nem gondolkoztam. Szülés előtt a gondolataim állandóan a szülés körül forogtak, na meg egy szép, ideális, mindig vidám, mosolygós közös élet elképzelésére futotta. Aztán miután megszületett a kisfiunk, alakultak a dolgok, tulajdonképpen hagytam, hogy Ő alakítson ki mindent, Hozzá igazítottuk az életünket.:)
2010. nov. 28. 08:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok én is: nem terveztem semmit. A jövőre, és a kisfiamra bíztam, mi hogyan alakul. Hozzá igazítottuk az etetéseket, a fürdetést, az alvást is engedtük, ahogy neki jól esik: hason. Talán egy dolog volt, amit előre elgondoltam: nem fog közöttünk aludni, saját ágy, saját szoba kezdettől fogva. És így is lett, egyedül alszik a saját szobájában, soha nem kellett ringatni meg ilyesmi...
2010. nov. 28. 08:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Én úgy gondoltam hogy majd lazábban fogom kezelni a dolgokat, de sokkal jobban féltem és kímélem mint gondoltam. Már a nátha gondolatától is frászt kapok. Utálom ha látogatók jönnek nehogy elkapjon valamit. Kicsit túlzásba viszem, úgy terveztem nem leszek ilyen féltő. Most 4 hós.
2010. nov. 28. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nagyon elleneztem a cumit. Kb. 6 hetes koráig bírtuk nélküle. Fájt a mellbimbóm, örültem, ha a szoptatást kibírtam, így a komfortszopizást nem hagyhattam, ezért pár alkalommal úgy nyugtattuk meg, hogy az ujjunkat szopizta, végül beadtam a derekam, és vettünk cumit. Csak elalváshoz használjuk, remélem, később nem lesz nagyon nehéz megválni tőle.
2010. nov. 28. 10:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia

Én mindent máshogy csinálok,mióta babánk van :)

Nekem teljesen megváltoztatta az életem...ő az első és a második-utána jönnek a többiek.

Mindenki csodálkozik rajtam még én is magamon :) előnyömre.

Én nemcsak a baba körüli teendőkön változtam,amiket kigondltam,hogy lesz,meg nem hallgattam az ilyenkor olyan nagyon okos családtagokra-különösképp az apai nagymamára...hanem az egész lényem más lett.

:)

2010. nov. 28. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Én sem nagyon tervezgettem, de voltam gondolatok bennem a gyerekneveléssel kapcsolatban. Most 1 éves lányom, de sok mindent másképp csinálok, mint ahogy gondoltam. Nagyjából azokat, amiket te is leírtál.
2010. nov. 28. 12:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Én sem terveztem semmit! Nekem minden gondolatom a szülés körül forgott és utána hogy milyen lesz majd egy kisbabával :D!

Én nem szerettem volna hogy kézben aludjon el és erre 14 hónapos koráig ringatni kellett alvásnál! Utána saját magától leszokott egyik napról a másikra!

De amugy nekem mindent saját maga alakitott ki és mi alkalmazkodtunk hozzá :)

2010. nov. 28. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Babakocsiban akartam tologatni, iszonyú sok időt töltöttem el a megfelelő babakocsi kiválasztásával - most ellenben a hátamon hordozom. Télen is, közös kabát alatt.

Külön szoba, külön ágy volt tervbe véve - ezzel szemben az első 3 hónapban egy ágyban aludtunk, és még most is sokszor egy ágyban ébredünk reggel.

Szoptatni akartam - fejés lett belőle. :-(

Cumiellenes voltam - a hasfájás mindent elsöpört, félretett. Cumit adtam neki, hogy megnyugodjon, és nem bántam meg.

Minden másban kitartottam az elveim mellett: igény szerinti etetés, sokat van ölben, nem hagyom sírni stb. Kiegyensúlyozott, boldog 8 hónapos. :-)

2010. nov. 28. 14:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2010. nov. 28. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!