Valóban forognia kellene már 2 hét múlva a 2 és fél hónapos kislányomnak?
Ma voltunk kontrollvizsgálaton a kórházban. Babám kis súllyal született, ezért kell visszajárni. A doki (aki kb 60 éves) közölte, hogy 3 hónapos korára forognia kell, 4 hónaposan mászni, valamint 6 hónaposan ülnie (segítség nélkül). És hogy miért nem gyakoroltatom a gyerekemmel a forgást. Ja és hogy elég sápadt a lányom (neonvilágítás+én is tök fehér bőrű vagyok), 3 hónaposan kezdjek el neki almát adni a vas miatt... Anyatejes, csak szopik - ezért legalább "megdicsért".
Csak én vettem ezeket a szívemre, vagy tényleg kissé fura?
jesszusom! a doki nem volt százas! csinálj mindent úgy ahogy eddig!
még hogy forogni 3 hónaposan... az én fiammal még csak most értünk el a fejemelgetésig...
ja, és szerintem a szopi elég lesz még pár hónapig :)
Nem, ez tényleg kissé furcsa. Háát nemtudom, én beszélnék a védőnőmmel erről.
4hónaposan lehet kezdeni hozzátáplálni a tápszeres babákat az anyatejeseket 6hósan.
Kisfiam 3hósan forgott kicsit aztán hosszu ideig nem. 7 hósan ült stabilan, és ekkor kezdett forogni, 7hós és 3hetesen mászni és 8,5hósan felállni a kiságyban és sétálni körben benne.
Ha vasat akar neki adni akkor miért nem mondta a vasat csepp formában? mi is igy szedtük.
Ahogy olvastam csak ámultam hogy hogy mondhat egy doki ilyen "marhaságokat".
Egyébként kisfiam fejlődésére azt mondta a gyerekorvosunk hogy nagyon szépen fejlődik és szépen halad előre a fejlődésben.
Remélem segítettem kicsit vagy legalább megnyugtattalak kicsit.
Jó ég! Az én lányom négy hónaposan fordult meg először, utána hetekig semmi. 6,5 hónaposan ült egyedül 7 hónaposan mászott és 7,5 hónaposan állt fel először. De erre azt mondta a dokink, hogy nagyon ügyi és ennyi idősen ezt még nem szokták. Ne aggódj! Segíteni azért lehet neki. Én minden este tornáztatom az első perctől kezdve.
És almát még ne addj neki.
Hallgass a szívedre! az nem csap be!
8 hós babus anyukája
Nyugalom! Ne vegyél mindent a szívedre. Bár könnyű ezt mondani, mert én is ilyen vagyok, ha a manómról van szó. Az én kisfiam most volt jan. 8-án hat hónapos. Első alkalommal, amikor hasról hátra fordult, dec. 17-én csinálta.(Ekkor volt 5 hónapos, és 8 napos.) Nem kell elkeseredni! Az ülést már gyakorolgatja. Szívesen ücsörög, de még segítséggel, pedig már hat hónapos. Semmiről sem maradtatok még le.A hozzátáplálást szerintem 3-4 hónapos korban elkezdheted, arról szerintem nem lesz semmi baja, bár tudom sokan mondják azt, hogy 6 hónapos korig csak anyatej...Ezzel én nem teljesen értek egyet, de ez az én véleményem.
A forgást meg ki kell várni, ha majd elég erős lesz hozzá meg fog maga is fordulni! Az én kis lurkóm sem mutogatja akárkinek a megfordulás művészetét! Első alkalommal csak az egyik nénikém látta, majd várnom kellett vagy 5 napot, mire nekem is megmutatta. A mama, csak most látta 6 hónaposan a tudományát. Szóval, nem egy produkálós típus.Fel a fejjel, mindent a maga ideében!:)
De hogy kell nekik forogni 3 hósan......
Jó a hozzátáplálást el leht 3 hónap felett kezdeni ha akarod és a babád is.
Nekem pl.a lányom sokáig nem fordult át teljesen....
Ezen aggodtam is.Amúgy stramm kiscsaj,4 hósan felült. :)
Hason utált lenni....
Mára 11 hós és mindent "tökéletesen" csinál :)
Ne aggódj a te babád is "tökéletes" lessz.
Szia!
Mi is ma voltunk kontroll vizsgálaton a korházba, az én babám oxigénhiányos. Most 3 hónapos és azt mondja a doki, hogy egy 3 hónapos gyereknek forogni kell! Nekem megmutatta, hogy hogy tornásztassam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!