A hozzátáplálással nagyon óvatos anyukák mikortól adnak "rendes" bolti rizst (természetesen pépesítve) a babájuknak? Hogyan készítitek el?
Figyelt kérdés
Nem vagyunk allergiásak, de a gyerekorvos HA rizspépet írt fel korábban. Mostmár 9 hónaposak vagyunk, és szeretném a főzelékeket változatosabbá tenni. Még eddig az összes főzelékét csak krumplival készítettem. Lehet még valami akadálya a rizsnek?2009. jan. 14. 15:34
1/5 anonim 

válasza:

Szia!
Én 7hónaposan adtam neki, egy kanál rizst megfőztem és azt turmixoltam. Csak azért mertem, mert már evett előtte bébikajában rizses-almát. Miért? Nem szabad adni még neki bolti rizst? Én is óvatos vok mindenben.Üdv.
2/5 anonim 

válasza:

Én most adtam a 8 hónapos lányomnak először, de bébiételben már ő is evett. Megfőztem az Uncle Bens rizst és leturmixoltam párolt almával és banánnal. Ehhez tettem még neki tápszert is és megette.
3/5 anonim 

válasza:

Szia!
Én 9 hós korától adtam neki rizst, addig krumplival sűrítettem a főzelékeit. Magam sem tudom miért vártam addig a rizzsel. Sokkal egyszerűbb,mint a krumpli, nem kell hámozni sem, és hamar megfől. Minden másnpa rizzsel sűrítek, a többi napon krumplival.
4/5 anonim 

válasza:

Nekünk a védőnő 9 hónapos kortól "engedélyezte".Én jól megfőzöm,pici főzőlével mixelem,de úgy hogy kicsit darabos legyen.Ezt így adom főzelékkel,hússal.Gyümölcsrizsnek pedig úgy készítem,hogy teszek hozzá pl.őszibarackot egy kis vaníliás tejpéppel.Imádja!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Nem tudom, volt-e eddig valami akadálya, csak én még nem mertem, mert - amint írtam, a gyerekorvos HA rizspépet írt föl. De amúgy semmi más oka nem volt. Szerintem mostmár én is megpróbálom, végül is már 9 hónaposak vagyunk...
2009. jan. 15. 11:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!