Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok 5 hós vegyesen...

Leírnátok 5 hós vegyesen táplált babátok napi menüjét?

Figyelt kérdés
Előre is köszi mindenkinek!
2010. nov. 24. 08:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én 5 hósan még csak almalével próbálkoztam, azt is délelőtt 11 fele. Aztán szopi.

Remélem fogsz találni választ a kérdésedre, bár gondolom 5 hósan akinek nem muszály még nem kezdi a mellétáplálást...

2010. nov. 24. 08:55
 2/14 anonim ***** válasza:
Mi 4 hósan kezdtük ahozzátáplálást,védönö javaslatára mert a fiam 1 hónapos kora óta tápszeres.Elöször mi is almalével kezdtük2-3 kanállal kb egy hétig.aztán jött az alma,2-3 napig 2-3 kanállal,utána barack elöször annak is csak a leve.ez is pár napig.aztán keverve az alma barackkal.körte,banán..ezek voltak az első gyümik.
2010. nov. 24. 09:32
 3/14 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Ha alig híztunk 4 hét alatt az anyatej bizony igen kevés az én fiamnak! Tápi helyett meg inkább adok gyümit, zöldséget, tejpépet! Vagy nem jól mondom? Konkrétan az érdekelne ebben a korban miket esznek tízóraira, ebédre és uzsira, mert gondolom a reggeli és vacsi természetesen tejcsi!
2010. nov. 24. 09:56
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia!

5-kor szopi

7-kor reggeli:szopi+táp

10-kor gyümi

13-kor szopi+főzi

16-kor tejpép(vagy megmaradt gyümi,vagy főzi)

19-kor szopi+táp

5 hónapos,1 hetes a fiam

2010. nov. 24. 09:56
 5/14 anonim ***** válasza:

9:56-os vagyok.

gyümi:alma,barack,szilva,meggy,sárgabarack.Szoktam rakni bele,ha nagyon savanyú vagy sinlacot,vagy a dm-es a 3 gabonás pépet,de ez már gluténos.Délutániba vaniliás tejpépet rakok.

Főzi:krumpli,cékla,sárgarápa,sóska,sütőtök,rízs,kukoricakása,gesztenye,mától brokkoli,majd cukkini,és csirkehusi,és ezeket keverem is.

2010. nov. 24. 10:02
 6/14 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Sajnálom, hogy nincs elég tejed...Pont erre gondoltam, amikor írtam arról, hogy muszály...

Nekem begyulladt a mellem és amiatt kellett a fiamnak pótolnom. 5 hós volt akkor. Én is úgy gondoltam akkor ahogy te: jobb a gyümi mint a tápszer, ezért kezdtem neki almát adni. Aztán körtét (tudom, egyesek szelesnek tartják, de a fiam nagyon jól bírta), banánt...

Azt kívánom nektek is, mint minden babának, hogy nőjetek nagyra egészségben!

2010. nov. 24. 11:08
 7/14 anonim ***** válasza:

szia, szintén 5 hónaposak vagyunk.

7-8 között tápszer

11 alma (egy egészet fel tud falni)

12 tápszer

15 főzelék

17 főzelék és tápszer

20 tápszer

Mi a főzeléket csak 1 hete vezettük be, de a gyerekorvosom szerint, ha jól eszi, egy tápszert már kiválthat, és azt mondta a gyümölcsöt csak nasinak adjam. Egyenlőre így eszik, az időpont persze változó, de azért a napi 5 szöri étkezést azt tartjuk, ennyit igényel is. A tápszer persze egyre kevesebb napközben, a gyümölcs és a főzelék után is.

2010. nov. 24. 12:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Most jöttem a védőnőtől és a heti hízás 0-a! Úgy gondolom nappal már nem fogok tejet adni, a déli adagot lefejem és azt megkapja este, de az ebédet is kiváltom főzire mert ez így nem jó!
2010. nov. 24. 15:01
 9/14 A kérdező kommentje:

Ja és a mi menünk eddig:

01 szopi

04 szopi

06 szopi

09 fél üveg gyümi

12 szopi

15 tejpép

18 szopi

20 szopi

Az időpontok sacc per kb, de többnyire ennyiszer eszik, és ma megmértem a déli szopit 100-at evett 1 ciciből...hmmmm...nem értem mért nem hízunk!

2010. nov. 24. 15:04
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!9:56-os vagyok.Kevés a száz,azért eszik sokszor.Az éjszakai,és reggeli szopikat ne váltsd ki,meg az estit sem.A 9-es gyümit próbáld emelni,az adagot,vagy egy kicsit sűríteni,amivel én is csináltam.Így nyertem én is+egy órát.Tejpépből szintén az elején többet adtam,ezzel megint nyertem időt.Vagy kínáld meg utána még cicivel.Ha nappal többet eszik mennyiségre,az éjszakai szopiból is ritkítani fog,mert eltelítődik a szervezete.Nekem anyum tanácsolta,és annak ellenére,hogy sok marhaságot mondott,ez bejött.

Nálam a gyümi,az olyan egész üveges kaja mennyiségű.A tejpép,és a főzi is.Szopni,nem tudom mennyit szopik,de este 120ml tápot kap még rá,reggel meg 60ml-t.

Remélem tudtam segíteni.

2010. nov. 24. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!