Leírnátok 5 hós vegyesen táplált babátok napi menüjét?
Én 5 hósan még csak almalével próbálkoztam, azt is délelőtt 11 fele. Aztán szopi.
Remélem fogsz találni választ a kérdésedre, bár gondolom 5 hósan akinek nem muszály még nem kezdi a mellétáplálást...
Szia!
5-kor szopi
7-kor reggeli:szopi+táp
10-kor gyümi
13-kor szopi+főzi
16-kor tejpép(vagy megmaradt gyümi,vagy főzi)
19-kor szopi+táp
5 hónapos,1 hetes a fiam
9:56-os vagyok.
gyümi:alma,barack,szilva,meggy,sárgabarack.Szoktam rakni bele,ha nagyon savanyú vagy sinlacot,vagy a dm-es a 3 gabonás pépet,de ez már gluténos.Délutániba vaniliás tejpépet rakok.
Főzi:krumpli,cékla,sárgarápa,sóska,sütőtök,rízs,kukoricakása,gesztenye,mától brokkoli,majd cukkini,és csirkehusi,és ezeket keverem is.
Első válaszoló vagyok.
Sajnálom, hogy nincs elég tejed...Pont erre gondoltam, amikor írtam arról, hogy muszály...
Nekem begyulladt a mellem és amiatt kellett a fiamnak pótolnom. 5 hós volt akkor. Én is úgy gondoltam akkor ahogy te: jobb a gyümi mint a tápszer, ezért kezdtem neki almát adni. Aztán körtét (tudom, egyesek szelesnek tartják, de a fiam nagyon jól bírta), banánt...
Azt kívánom nektek is, mint minden babának, hogy nőjetek nagyra egészségben!
szia, szintén 5 hónaposak vagyunk.
7-8 között tápszer
11 alma (egy egészet fel tud falni)
12 tápszer
15 főzelék
17 főzelék és tápszer
20 tápszer
Mi a főzeléket csak 1 hete vezettük be, de a gyerekorvosom szerint, ha jól eszi, egy tápszert már kiválthat, és azt mondta a gyümölcsöt csak nasinak adjam. Egyenlőre így eszik, az időpont persze változó, de azért a napi 5 szöri étkezést azt tartjuk, ennyit igényel is. A tápszer persze egyre kevesebb napközben, a gyümölcs és a főzelék után is.
Ja és a mi menünk eddig:
01 szopi
04 szopi
06 szopi
09 fél üveg gyümi
12 szopi
15 tejpép
18 szopi
20 szopi
Az időpontok sacc per kb, de többnyire ennyiszer eszik, és ma megmértem a déli szopit 100-at evett 1 ciciből...hmmmm...nem értem mért nem hízunk!
Szia!9:56-os vagyok.Kevés a száz,azért eszik sokszor.Az éjszakai,és reggeli szopikat ne váltsd ki,meg az estit sem.A 9-es gyümit próbáld emelni,az adagot,vagy egy kicsit sűríteni,amivel én is csináltam.Így nyertem én is+egy órát.Tejpépből szintén az elején többet adtam,ezzel megint nyertem időt.Vagy kínáld meg utána még cicivel.Ha nappal többet eszik mennyiségre,az éjszakai szopiból is ritkítani fog,mert eltelítődik a szervezete.Nekem anyum tanácsolta,és annak ellenére,hogy sok marhaságot mondott,ez bejött.
Nálam a gyümi,az olyan egész üveges kaja mennyiségű.A tejpép,és a főzi is.Szopni,nem tudom mennyit szopik,de este 120ml tápot kap még rá,reggel meg 60ml-t.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!