Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adjak neki pudingot, vagy ne?

Adjak neki pudingot, vagy ne?

Figyelt kérdés
8 hós a babám,és-amit már lehet ebben a korban-mindent eszik.Pár napja a darabos kaja is megy.Venni akartam Nestlé pudingot(ami ugye kifejezetten baba puding),de kicsit meglepődve láttam,h 88%-ban teljes tejet tartalmaz.Hogy is van ez???Azt mondják,1 éves korig semmiképpen ne adjunk nekik tehéntejet(tudom,a tápszer és tejpép is abból van,csak feldolgozzák számukra emészthetőre),ez a puding 8 hós kortól adható.Mit csináljak?Vagy ez is annyira fel van dolgozva,h nem okoz gondot?A babám tejpépet és tápszert is eszik,semmi baja tőle.Köszi a tanácsokat!
2009. jan. 14. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem a 8 hónapos kortól adható dolgokat már nyugodtan adhatod a babádnak. Biztosan azért van ráírva, hogy 8 hónapos kortól adható, mert akkor az úgy is van. Teljesen más az, ha sima tejet adsz neki, mint az ilyen dolgok. Jó egészséget kívánok nektek, és sok sikert az új ízekhez.
2009. jan. 14. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Akkor megkóstoltatom vele.Jó babázást neked is!
2009. jan. 14. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem adnék neki! Egy éves korig nem.Sok mindent lehet kapni a boltban ,vagy reklámozzák amit még egyáltalán nem javasolnak a babáknak,csak beetetés,hogy rá van írva a kor. Szerintem kibírja puding nélkül is a babád egyéves korig,csak jót teszel vele!
2009. jan. 14. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Dettó az a véleményem, mint az első válaszolónak.

Ha rá van írva, hogy 8hós kortól adható, akkor nyugodtan.

Ezek a bolti kész kaják, legyn szó pudingról, joghurtról, üvegesről, mind úgy vannak elékszítve, hogy ehetik.

Viszont te otthon még ne csinálj neki pudingot, mert azt még nem ehetné! Van valami neve annak az eljárásnak,ahogy a bébikajákat készítik, hogy ehető legyen a babák számára, de nem jut eszembe. Még a dokinő tartott róla előadást nekünk:)

Pl. üvegesben már 4hósan adhatsz málnát, míg a kerti málnából 2éves koráig nem adhatsz.

2009. jan. 14. 18:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó vál.nak!Igen,hőkezeléssel tartósítják.Én is adtam neki már üveges málnát,epret és semmi baja nem lett!Ő elég sok féle üveges kaját és babadesszertet eszik,soha semmi baja nem volt egyiktől sem.Hát akkor bővítem a repertoárt.Mindenkinek köszi,és jó babázást!
2009. jan. 14. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!