Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet banánt adni a...

Mikortól lehet banánt adni a babáknak?

Figyelt kérdés
2009. jan. 14. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
58%
Tápszeresnek 6, anyatejesnek 7 hónapos korától.
2009. jan. 14. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
36%

A banán az egyike a leghamarabb bevezethető dolgoknak.

Sokan már 4 hónapos kortól adják. Persze a legjobb 6 hónapig az anyatej. Ha az van, nem kell mást adni.

Az én babám 5 és fél hónapos, van bőven tej, azt eszik, de minden nap egyszer kap egy-két kiskanálnyi kóstolót egyéb dolgokból, csak hogy szokja az ízeket. Én már kóstoltattam banánt, szerette.

2009. jan. 14. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Mostanában mindenhol azt hallani,hogy 6 hónapos kor után,mert allergizálhat.

Barátnőm már 4 hónaposan adta az alma és a barack után.Nem lett semmi problémájuk.

Én csak 6 hónap után adtam neki.

2009. jan. 14. 10:49
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Az új "divat" szerint egy éves kor után ehetnek csak banánt,addig csak bébiétel formájában,mert allergizál.A mi védőnőnk és a gyerekorvosunk ezt követi,én meg betartom.
2009. jan. 14. 23:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Én dietetikusként írtam amit írtam. S saját tapasztalatból tudom.

Kedves utolsó a te gyerekorvosod és védőnőd túl óvatos. De inkább ilyen legyen mint mondjon hülyeséget.

Egyébként ismerem már az új ajánlásokat s amiket nyugaton az unióban 2008 januárjában vezettek be, de nálunk még nem fogadták el. ( Folyamatban van az akkreditációja és várhatóan tavasszal be is vezetik) Ezekben sincs szó arról,hogy egy éves korig ne egyen banánt.

Arról beszél,hogy pl a nyers tejet 1 éves kor után napi kis mennyiségben be lehet vezetni. 3 éves kor után kaphat túrórudit, danininót, pudingot és egyéb ilyen bolti nyalánkságot. Amit magad készítesz puding az más. Aztán szó van az új ajánlásban arról is,hogy a glutént anyatejes babáknál a szoptatás mellé, vagyis ha szopizik még akkor 8 hónapos korban lassan be lehet vezetni. Tápszeres babáéknál inkább ezt 10 hónaposan. Szóval ezek az "új divat" amit én szakmailag most tudok nektek mondani.

Remélem hasznos volt.

Dietetikus aki egy 11 hónapos kisfiú anyukája.

2009. jan. 15. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!