Egy ágyban alvás a babáddal? Mi a véleményed? Tapasztalatokat is írjatok!
Első éjszakától kezdve saját ágyba, saját szobájába tettük a kisfiamat. Annyira megszokta, hogy amikor volt egy kis mozgásfejlődés miatti éjszakai ébredésünk, akkor magam mellé vettem, na ott meg még jobban üvöltött.
Én örülök, hogy ilyen kis önálló, egyedül szeret az ágyában aludni, ráadásul 140-es ágyunkon sokszor még mi is verekszünk éjjel apával, aki gyakran horkol, de elég rossz alvó. Munkahelyén észnél kell lennie, fontos, hogy kipihent legyen.
Nekünk így a jó, és nem csinálnám másképp.
Mikor jön már el az az idő, amikr ezekre a kérdésekre SENKI enm válaszol, csak idemásolja azt a 123.258 linket, ami eddig ebben a témában ITT kérdés volt?
Úgy szeretném már...
ez csak a ti döntésetektől függ, te tudod, mi passzol hozzátok.
mi születésétől külön ágyban altatjuk, ami mellettünk van a szobában (egyelőre, később külön szobába fog kerülni). nálunk ez vált be, mert én elég rossz alvó vagyok, folyton azon aggódnék, mikor nyomom el, fekszem rá. így amikor alszik, olyan jó a férjemmel összebújni, kevésbé ébresztjük föl beszélgetéssel. praktikus okból is jónak tartom, elég gyakran kakilja össze az ágyát, jó hogy csak a kis lepedőt, takarót kell gyakran mosni.
az első héten volt a babának rossz így, akkor sírt picit esténként, aztán megszokta, hogy alvás van és azóta hatalmasakat durmol. 1xhagytam magam mellett szopi után, hogy kipróbáljuk, milyen összebújva aludni, és nem tudott elaludni, zavarta, hogy nem a megszokott rend van.
A kisfiam is külön ágyban aludt eddig. Pár nap múlva 6 hónapos lesz. 2 hónapos korától 2 hónapig végigaludta az éjszakát, azóta 1-szer, 2-szer ébred, néha szopizik, de el is alszik közben, van mikor csak picit vigasztalni kell. A védőnő szerint azért ébred fel, mert éhes, etessem meg...nem igazán hiszem ezt, mert jól evő baba, és érdekes, amikor kisebb volt, nem volt éhes?
Egy cikket olvastam, amit egy doki írt ebben a témában, ő nagyon elutasította ezt, hogy a szülőkkel együtt aludjon a baba, de már nem bírták az éjszakázást a feleségével, maguk közé vették a babát és azóta nyugodtan alszik, és kiegyensúlyozottabb lett, állítólag csak a szülei közelségére vágynak a gyerekek....szóval hajnalban, olyan 4 körül, amikor másodjára ébred a fiam, magam mellé veszem, beszélek neki és utána sokat és nyugodtan alszik. Lehet benne valami? Persze nem akarom odaszoktatni, de szeretném, ha ő is és én is nyugodtan pihenhetnénk. Köszi a tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!