Tényleg lehet a fogzástól 9 hónapos fiamnak majdnem 40 fokos láza?
Amennyire meg tudom állapítani,semmi egyéb tünete nincs.Ingadozik a láza,alvás közben semmi baja,max. egy kis hőemelkedés,de ahogy felébred,fél óra alatt szépen felszökik a hője...A legtöbb,amit mértünk az elmúlt 36 óra alatt 39.5,a legkevesebb 37.7.
Nem tudom,hogy jönnek-e a fogai,mert amiről tudtunk,az már rég áttörte az ínyét,én nem hiszem,hogy gondot okozna...Esetleg lehet,hogy egyszerre "mozognak" az oldalsó metszőfogak?Vagy 3 napos lázra számítsak?
Fogzástól semmiképp nem lehet. Nekünk sem volt semmilyen más tünete, csak a láz, mégis mikor elvittem a doktornőhöz, közölte, hogy mandula, gége és hangszálgyulladása van. Másnapra tényleg nem volt hangja. Szóval csillapítsd a lázát mindenképp és amint lehet vidd orvoshoz.
Az ügyeletet hívhatod, de úgyis azt mondják, hogy vidd be. Legalábbis itt Pécsett. Nincs jó tapasztalatom. Ha már beadtad a lázcsillapítót és esetleg még a hűtőfürdő sem használt, akkor ők sem tudnak sok mindent csinálni.
Adj neki rengeteget inni és vidd orvoshoz!
Hívj nyugodtan ügyeletet én az éjszaka ugyanígy jártam a kisfiammal, de ő még csak 6 hónapos.Torokgyulladása van, és 40,5 fokos láza volt. Azt mondta ma az orvosunk, hogy fogzás miatt olyan magas nem lehet, mert akkor ott már más a gond. Lehet lázas, de ez már magas. Adj neki Panadol baby-t és hűtőfürdőzz. Sírni fog, de jobban lesz.Nekem is ezt mondták. Jobbulást.
Encsi
Voltunk dokinál,van egy kis torokgyulladása,de szerencsére nem vészes!Holnap megyünk vissza,mert lehet,hogy szükség van egy penicillin-kúrára.Láza tegnapelőtt óta nincs,de így is naponta 3x2,5 ml Nurofent kell adnom neki,meg Nasivin orrspray-t.De jól van,csak nagyon fáradt,nem tudom,hogy fogjuk kipihenni ezt az elmúlt néhány napot...
Köszönjük a sok hozzászólást!!☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!