Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hós fiam csak a gyümölccsel...

7 hós fiam csak a gyümölccsel édesített főzeléket eszi meg. Mit tegyek, hogy egye a normál főzit is?

Figyelt kérdés
A sima zöldséges dolgokat nem eszi, ordít és csak pár kanállal fogad el belőle. De ha teszek bele gyümölcsöt, akkor szépen megeszi. Meddig fog ez tartani?!
2010. nov. 21. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Ízesíted neki rendesen? 7 hónaposan már akár eheti rántással is, próbáld neki úgy adni, hátha jobban bejön neki. Gondolom a gyümölcsös azért ízlik neki, mert édes, karakteres íze van.
2010. nov. 21. 22:43
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Így van, ízesíteni kell. Ha nem teszel bele mondjuk pici sót, akkor a büdös életbe nem fogja megenni, mert nincs íze a kajának. Lehet már pici hagymát, fokhagymát, babérlevelet, kaprot is használni. Nem tonnányit, mielőtt valaki belém kötne, hanem kevéskét. Húst teszel bele? Az is dob az ízén sokat (pl. csirkemell), aztán nemsokára, mehet a joghurtos habarás is, meg a trappista sajt is (ha sajtot teszel bele, akkor viszont sót ne)
2010. nov. 21. 23:36
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

aki lepontozott, vállalja már fel, és írja meg, hogy miért!?

Amiket megírtam, mindet eheti egy 7 hónapos gyerek. Még sót is, sóra minden élő szervezetnek szüksége van, még akkor is ha sokaknak nem tetszik!! Remélem a lepontozók só nélkül meg fűszerek nélkül esznek mindent, ha már ilyen ügyesen megtalálják a piros kezet...

2010. nov. 22. 11:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Pedig teszek bele húst is, ill egy pici sót is. Nekem is gyanús, hogy az édes ízt szereti nagyon, dehát azért kellene a sósat is ennie most már.

Csak egy hónapja kezdtük el a hozzátáplálást, azért nem akartam nagy léptekben haladni, de valószínűleg megpróbálom a sajtot, hát az bejön. Rántást még nem szívesen adnék, de a babérlevél és kapor mehet már.

Köszi a tippeket, azért várom még a hasonló cipőben járó anyukák válaszát.

2010. nov. 22. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekünk volt egy másfél hónapos időszak, amikor egyszerűen sehogy sem ette meg a főzelékeket, pedig előtte ízlett neki. 7-8 hónapos korban újra próbálkoztam. Babérlevelet, petrezselymet, és igenis,sót is tettem bele. De szereti a bazsalikomot, tárkonyt is, persze nagyon kis mennyiségben. Volt hogy egy pár szem vegetát is belefőztem és ízlett neki.

Próbáld meg szép lassan kivonni a gyümölcsöt, minden nap kevesebbet tegyél bele, aztán egy hét után hagyd el. Nekünk ez működött.

2010. nov. 22. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!