Amikor azt irjátok fözelék, azt, hogy kell elképzelni (megfőzni) egy 7 hónapos babának? Mit kell bele tenni, hogy attól főzelék legyen?
Főzelék nálunk: ízesített vízben főtt zöldség, estelge hússal, pürésítve.
Ízesítés alatt 7 hónaposan egy pici csipet sót, petrezselymet, kaprot, natúr vega mixet értek.
Lisztet is lehet már neki adni.Bevezetni 4-6 hó körül "kell".
Én ilyenkor már ha magunknak csináltam főzeléket(berántva),abból evett,csak turmixoltam és kevesebb sót tettem bele.
Ha csak neki csináltam,akkor krumplival sűrítettem.
Zöldfűszereket is ehet már.
Ezek szerint nem követitek a tudomány fejlődését, ugyanis az elmúlt években EGYÉRTELMŰEN bizonyitották, hogy a lisztérzékenység kialakulását NEM befolyásolja, hogy a gyerek 4 hónaposan, vagy 1 évesen találkozik először a liszttel. Ezért jelenleg gyakorlatilag AJÁNJÁK a liszt bevezetését akár 4 hónaposan, de 6 hónaposan mindenképp.
Pár évvel ezelőtt még a minél későbbi bevezetés mellett kardoskodtak a dokik, de még az én dokim is váltott az elmúlt 1-2 évben a szövegében, pedig ő tényleg szigorú az allergiázáló ételekkel kapcsolatban.
Ezért irtam, hogy 7 hónaposan már bőven ehet lisztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!