Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vehetném rá 8,5 hónapos...

Hogyan vehetném rá 8,5 hónapos babámat, hogy többet egyen?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja alig eszik, eddig sem evett túl jól, de azóta.... napi 5X eszik: reggel 7-kor (alig tudom rávenni, hogy egyen)kb.150ml tápeszer, 11-kor k. 51-70ml gyümi + 50-80 tápszer (alig tudom "beleerőszakolni"), 14-kor kb.100-120 ml főzelék + 40-80ml tápszer, 18-kor kb. 100 ml pép, 10-kor kb.120-150 ml tápszer. Másfél hónap alatt 200grammot hízott. Vizeletet csináltattunk, azzal minden rendben. Nagyon megvisel, hogy nem eszik a babám és alig hízik. Tudtok valamit tanácsolni, mit tudnék csinálni (napirend-, étel mennyiség megváltoztatása stb.)?
2009. jan. 13. 14:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A szavaidból nekem úgy tűnik, mintha elege lenne a tápszerből!Amúgy megértem, mert szörnyű az íze. Ne csodálkozz rajta, hisz megízlelte már a "rendesebb" kaját.Már elmúlt 7 hónapos, kezdd bevezetni a tejtermékeket, úgy mint a joghurt, tarhó, tejföl. 8 perces májacska? Adtál már neki? Remekül variálható a főtt krumplival, sárgarépával. Pástétom helyett vajjal összekeverve kenyérre kenve első osztályú vacsi!

Étrendjavítónak én a csalán teát ajánlanám, de kérdezd meg az okosabbjait, hogy lehet-e adni neki. Habár gyógynövény és szerintem néhány korty nem árt meg. Ha nem tetszik neki, csak akkor tegyél bele egy kis cukrot!Ja és miért nem akarsz neki adni rendes tejet? Először fele tej fele vizet szoktak adni a babáknak, hogy szokja a szervezete. Aztán fokozatosan kivonni belőle a vizet és marad a tejci.

Bízz magadba! A baba tudja mennyi az elég neki!

2009. jan. 13. 14:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, túrót már kapott a múlt héten, husikat is szereti, májat is kapott, ma fohhagymás spenótot kapott (90ml evett, ez katasztrófa).Babajoghurtot is kapott, most akarom a sima natúr joghurtot adni. De a főzelékes kaják mennyisége is csökken úgy veszem észre. Aggódom!!!
2009. jan. 13. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
8,5 hónaposan tejet ne adj neki... még vízzel hígitva sem. a boltban kapható tej, nem is tej. azt hanyagold inkább. de miért kevered a kajáját tápszerrel??? vagyis miért kap kaja után tépszert??? mert nem eszik több szilárdat?? mert úgy érthető, egyébként nem
2009. jan. 13. 14:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Mert így sem eszik eleget és gondoltam akkor legalább a tápszertől hízzon. De lehet, hogy ez rossz taktika és ő már "tudja", hogy úgyis kap tápit? Simán kiköpi a kaját,hisztizik ha már nem kell neki,(többször kihányta ha bele erőltettem) de a tápit megissza utána. És ha még tápit sem kapna, mennyit hízna?Vagy tényleg be kéne fejeznem a tápit???
2009. jan. 13. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
hát azt nem mondom, hogy fejezd be, de próbáld lassan rávezetni, hogy reggel és este kap tápszert, a napközbeni étkezéseken pedig szilárdat eszik. mindig adtál neki tápszert kaja után, vagy csak mostanában, ahogy kevesebbet kajál??
2009. jan. 13. 16:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én 8 hónapos lányom ennyit se eszik. 1 hónap alatt nem egész 20 dkg-ot hízott. Nálunk azóta van, amióta jönnek a fogai. 10 nap alatt kijött 3 és még akármikor kijöhet kettő.Ma ebédre 70 gr főzeléket evett. Ne idegesítsd magad, majd ha éhes lesz kér, ne erőszakold a kaját.
2009. jan. 13. 17:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Én is a fogakra gyanakszom, a dokinő is mondta, hogy látja, hogy mindgyárt kibújnak a felsők.
2009. jan. 13. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak is romlott az étvágya pár hete.Most kezd rendeződni,mert közben kijött a foga.Egy valamit tudok neked tanácsolni:semmiképpen ne erőltesd az evést!Inkább kínáld meg többször.Éhen halni úgysem fog.
2009. jan. 13. 21:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!
2009. jan. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!