Milyen "heppje" van gyermekednek? Szerintem nagyon viccesek tudnak lenni, nevessünk egy jót!
Szerintem minden gyerek tud olyan zsémbes, házsártos lenni, mint egy öregember. Az én 14 hónapos kisfiamnak például az a mániája, hogy ha eszik joghurtot, pudingot, valami ilyesmit, akkor addig piszkál, míg le nem szedem teljesen a tetejét. Az nem jó, hogy felnyitom a pudingot, neeeem, teljesen le kell szedni. A másik heppje az, hogy az ajtókat be kell csukni. Legyen az szekrény, szoba, vagy akármilyen ajtó, annak becsukva kell lenni.
A barátnőm 2 éves kisfia pedig notorius kézmosó. Egyszerűen utálja, ha koszos a keze, azonnal le kell törölni, meg kell mosni. A másik pedig: állandóan rendet rak, és szinte rosszul van, ha kupi van, azonnal meg is jegyzi: kupi van, vagy mondja, ha valahol koszt lát, hogy pisok...
A Ti gyermekeitek miben mániákus?
Az én kisfiam 16 hónapos. Legújabb mániája, hogy mindenkinek a szájába nyúlkál, megtapogatni a fogait, de sokszor egymás után, és minden tapi után beletörli az ujját a pulcsijába:) A másik, hogy a mutatóujjával próbál felszedni morzsákat, persze nem tapad rá, de aztán az egész tenyerét a száához tapasztja, és csodálkozik, hogy nem került bele "kaja".
Néha csinál olyat is, hogyha beviszem neki a reggelit/ebédet/vacsit, de nem adom oda azonnal, mert előke kell, stb.. Akkor (ülve) megfeszíti magát a karjait, és hosszú másodperceken keresztül visít kétségbeesetten, hogy adjak már enni, de azonnal.. :))
Jó a kérdés és jók a válaszok! :)
nálunk meg nem lehetnek csukva az ajtók :D mindet kinyitja ha meg jó erősen csapja ki és visszacsukódik a falról nagyon mérges lesz, feláll és az egész testével rázuhan az ajtóra, hogy nyitva maradjon közben persze mérgesen kiabál vele :D
kosz nálunk se lehet, minden szöszt felcsipeget és megeszi :S
11 hónapos
A mienk 1 éves kisfiú. Nagyjából 1 hónapja az a heppje, hogy mindenre vissza kell tenni a tetejét/kupakot. Érdekes úgy joghurtot enni, hogy minden kanál után ő visszateszi a joghurtos pohárra a "papírt" vagy iszik a cumisüvegből, amire 2 kortyonként visszateszi a kupakot, majd leveszi és megint iszik és így tovább.
A másik, hogy nem bírja elviselni, ha szobapapucs van a lábunkon. Ha leülünk a szobában, az az első. hogy mindenkiről leszedi a papucsot.
Az én fiamnak inkább érdekes játékai vannak. A top 3: kulcslyuk (belenyúl, simogatja, csapkodja, ott áll mellette percekig),
szög, amivel a UPC kábel a küszöb mellé van rögzítve (nem tudom mit eszik rajta, de imád vele játszani, piszkálja, próbálja kihúzni, van hogy 20 percig ül fölötte),
de a csúcs a fürdőszobai csatonaösszefolyó (nézegeti, simogatja, próbálja leszedni, megvizsgálja alaposan minden irányból, ha tehetné egész nap mellette ülne a kövön). 11 hónapos fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!