Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjem a hozzátáplálás...

Hogyan kezdjem a hozzátáplálást? Eddig csak anyatejet és tápszert kapott. Először gyümilevet itassak vele?

Figyelt kérdés
2009. jan. 13. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
pl. alma levét, de csak 1-2 kanállal, délben... aztán napról napra emeld az adagot. pár nap múlva jöhet a reszelt alma.
2009. jan. 13. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, almát, de ne keseredj el, ha nem ízlik neki, mindenki így kezdi.... esetleg tápszerrel higíthatsz két karika szétnyomkodott banánt,. azt lehet, hoyg jobban eszi, mivel édesebb, az enyém azt kérte először, most már jobban csúszik az alma, a kislányom 7 hónapos.
2009. jan. 13. 11:32
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
Szia sajnos az én babám a levét,de még az almát sem fogatta el.Én főztem neki nagyon gyenge marha húsbol húslevest.A levével keztem a hozzátáplálást,ami még ma is a kedvence.Másnap már tettem neki egy kis répát meg husit.Így fokozatossan mindenhez hozzászokot,hasfájás nélkül.3 hét elteltével mindent eszik amit főzök,fűszereket nem szabad használni,csak csipetnyi sóval ízesítenni.Mi még anyatejessek vagyunk,de már sajnos csak este veszi el a didit,teljessen elhanyagolja mióta eszik mindent.Most leszünk 7 hóssak,6 hónapos koráig csak anyatejet kapott.
2009. jan. 13. 11:46
 4/8 anonim ***** válasza:
2009. jan. 13. 11:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemtudom miért erőltetik annyirra azt az almát,mikkor vannak olyan babák hogy nem szeretik,gondoljunk csak bele ha nekünk nem ízlik valami 2-3 alkalommal akkor 4 alkalommal megfogjuk enni,szerintem nem.Az alma leve nem valami jó mert savas,és a pici gyomrát ilyenhez kell hozzászoktatni,meg gyümölcslevekhez.Én gyerekeimnél levessel keztem,főzeléket csináltam anyatejből,tejpép stb nem kell neki sok csak 2-3 kanállal és fokozatossan.Ha hozzátáplálni szeretnd akkor a gyümölcslével nem fog jólakni.8 éve pici babákkal folalkozom,sajnos akik árvaházban élnek.Nekünk ott nincs időnk arra hogy hónapokig szoktatgassuk almalével.Ott 6 hónapig csak tápot eszmek,és ha nem izlik neki valami nem erőltetem,megpróbálunk mást adni ami tetszik neki,legtöbbnyire tejpépet de nem boltit.Csak azt tudom ajálanni hogy tapasztald ki hogy mi jó a picidnek és mi nem.Boldog babátást kívánok.3 gyerekes anyuka
2009. jan. 13. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
53%
gondolom ennek az anyukának van ideje a saját gyermekére... egyébként a szakirodalmak 80%-a ezt ajánlja... gondolom nem viccből.
2009. jan. 13. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha nem kell az alma akkor nyilván mást kell adni, de ez mindenkinek tiszta sor és senki sem fogja erőltetni.

Nagyon becsülöm a munkádat, de nem hiszem, hogy az árvaházi étkeztetés a követendő példa. Szerencsére otthon azért va idő almával pepecselni (kb napi 5 perc:)

Az én babám 8-féle dolgot eszik már és még mindig az alma a kedvence. Másnak meg a tejpép, nem egyformák a babák:)

2009. jan. 13. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen azért írtam hogy kikell tapasztalni mi jó és mi nem.Nekem csak a kisfiam ette meg az almát,a másik kettőbe bele sem tudtam erőltetni,ezért próbálkoztam mással.És most sem eszik meg az almáp pedig az egyik 10 éves a másik 6.Nekik a sósabb ízek jöttek be mint a savanyú.Csak sokan félnek attól,mi lessz vele ha nem almával kezdem,semmi az elején ugyis megmutatkozik.Nem kell teletömni a kicsit csak napról napra többet adni.Minnél több ízet kóstóltatni vele.Nindenki maga tudja,és maga dönti el.
2009. jan. 13. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!